Programma
EO

Tim Akkerman geeft Tekstuele Voorlichting over persoonlijk lied Hear Me Out

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Tim Akkerman geeft Tekstuele Voorlichting over persoonlijk lied Hear Me Out

Hij maakt al dertien jaar geen deel meer uit van Di-Rect, maar toch wordt Tim Akkerman altijd nog in verband gebracht met de Haagse rockband waarvan hij ooit de zanger was. Hij kaart dat gegeven aan in zijn gevoelige single Hear Me Out.

In het akoestische nummer Hear Me Out refereert Tim direct aan zijn oude band en zijn strubbelingen als soloartiest. Dat maakt de tekst heel autobiografisch. “Af en toe weet je niet wat je doel is”, vertelt hij aan Martine in het item Tekstuele Voorlichting. “Dat je je perspectief kwijt bent. Wat wil je nou precies? Ik ben inmiddels al dertien jaar onder mijn eigen naam verder, druk met muziek, maar het is elk jaar hetzelfde cirkeltje, met een album maken en daar weer een tourtje aan vastkoppelen. Dat werd een beetje saai. In die zin dat ik me een beetje heb afgevraagd: ‘Wat wil ik precies?’ En daar kwam dit liedje uit voort.”

Autobiografisch lied

Als je uit een populaire groep stapt en solo aan de bak gaat, is het altijd maar de vraag of je dat succes kan vasthouden. Als dat niet zo is, kan dat wringen, zeker als je oud-collega’s het wel heel goed doen. Je wil letterlijk en figuurlijk gehoord worden. “Ik ben niet bang om voor het onbekende te gaan. Het antwoord vertoont zich wel, in welke vorm dan ook. Het grappige is eigenlijk dat dit liedje ook wel een beetje over mijn muzikale carrière gaat. Je hoopt toch eens een keer dat je muziek gehoord wordt, dat je een breed publiek weet te bereiken. Toen ik het uitbracht was nota bene op vrijdag de dertiende; dan kan het ook alleen maar misgaan, maar iedereen reageert er zo mooi op.”

Tim Akkerman in Tekstuele Voorlichting over "Hear Me Out"

Ster advertentie
Ster advertentie