Programma

Belangrijke liefdesboodschap Duncan is TopSong

  1. Nieuwschevron right
  2. Belangrijke liefdesboodschap Duncan is TopSong

Na het grote succes van 'Arcade' was het wachten tot Duncan Laurence met de opvolger kwam. Die opvolger is gekomen en deze week is hij uitgeroepen tot TopSong.

Na 'Arcade' mag nu ook 'Love Don't Hate It' de titel TopSong dragen. In een gesprek met Jan-Willem tijdens Jan-Willem Start Op! gaf Duncan aan dat hij het lastig vond om een tweede plaat uit te brengen: "Ik voelde nog meer druk. Het is natuurlijk de tweede stap voor mij in mijn carrière, en een enorme stap ook wel na 'Arcade'. Met zo'n tweede single moet je ineens voldoen aan verwachtingen. Ik kon of heel erg gaan stressen omdat mensen verwachtingen hebben, of gewoon mijn ding doen. Ik heb gekozen om iets te doen wat ik zelf tof vind."

'Overvallen door liefde'

In het nummer roept een door liefde overvallen Duncan de twijfelende ‘ander’ op om in het onbekende en enge diepe te duiken en zijn liefde te beantwoorden:

'Look at us, we could have it all
So damn right that it should be wrong
Let’s not complicate it, if it’s love don’t hate it'

Het nummer staat voor tolerantie en vechten voor wie je bent en van wie je wilt houden. Op Instagram zegt Laurence: "Er zijn geen grenzen als het gaat om liefde. Het is het puurste dat we op deze wereld hebben en toch moeten veel mensen, onder wie ikzelf, er elke dag voor vechten. Vanwege hun uiterlijk, hun overtuigingen, hun geslacht of hun seksualiteit. Het nummer is mijn antwoord op alle haat in de wereld. Haat zal altijd proberen te verpesten wat we het meest verlangen, namelijk liefde."

Een track over tolerantie dus en daarmee sluit hij meteen mooi aan bij het thema van het Songfestival voor komend jaar: Open Up. 'Love Don't Hate It' beluister je hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Beluister alle TopSongs hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

​Foto: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie