Naar homepage
Programma

Publiek waardeert Alpe D'HuZes

  1. Nieuwschevron right
  2. Publiek waardeert Alpe D'HuZes

Publieke radio, televisie en internet deden op 9 juni gezamenlijk crossmediaal verslag van de wielertocht Alpe d’HuZes.

Bijna 5 miljoen mensen volgden de uitzendingen rond Alpe d’HuZes, verzorgd door NCRV, NOS en Radio 2. Dit blijkt uit online onderzoek uitgevoerd door onderzoeksbureau De Vos en Jansen in opdracht van Radio 2.

Waardering

35% van de Nederlandse bevolking volgde het evenement via Radio2, Nederland 1, Spirit 24 of de website van Radio 2. De waardering voor de verslaggeving was zeer goed met een rapportcijfer 8,2.

Alpe d’Huzes

Donderdag 9 juni beklommen ruim vierduizend fietsers de Alpe d’Huez met als doel geld inzamelen voor onderzoek naar kanker. Radio 2 volgde de zesde editie Alpe d’HuZes, op de voet. De gehele dag hoorde de luisteraar updates vanaf de berg en aanmoedigingen van de achterban.

Verslag

Ambassadeur van de Alpe d’HuZes, presentator Bert Kranenbarg, deed in zijn programma Knooppunt Kranenbarg live verslag van de ontknoping vanuit de Franse Alpen. Het televisie themakanaal Spirit 24 zond van 12.00 uur tot 20.00 uur een live verslag uit vanaf de Alpe d’Huez.

Nederland 1 schakelde van 19.00 uur en 20.00 rechtreeks over naar 1860 meter hoogte voor het Alpe d’HuZes televisieprogramma. Presentatoren Jetske van den Elsen (NCRV) en Herman van der Zandt deden verslag bij de finish.

De opbrengst van de Alpe d’HuZes was ruim twintig miljoen euro.

Ster advertentie
Ster advertentie