Programma

Hoe veilig is vliegen in tijden van corona?

  1. Nieuwschevron right
  2. Hoe veilig is vliegen in tijden van corona?

Politiek Den Haag, maar dan net even anders, dat is De Derde Kamer. In deze vrolijke, heldere en informele podcast nemen Wouter van der Goes en politiek verslaggever Lars Geerts je mee naar Den Haag!

In deze aflevering van De Derde Kamer bespreken Wouter en Lars het protest van afgelopen maandag op de Dam in Amsterdam. Bij dit protest konden de coronamaatregelen niet gewaarborgd blijven, maar hoe kon dit zo misgaan? Het app-verkeer van Femke Halsema en minister Grapperhaus is openbaar gemaakt, maar hoe zit dit verhaal nou in elkaar? Had Rutte nog een rol in dit verhaal? En liet Jesse Klaver haar nou vallen als een baksteen of niet? De demonstraties van afgelopen week gingen over racisme. Rutte sprak hierover in de persconferentie, maar hoe wordt dit thema besproken in Den Haag?

Vliegen in de zomervakantie?

Ook was er deze week weer een persconferentie. Dit keer met nieuws over de zomervakantie, want veel landen gaan weer open! Maar vliegen de vliegtuigen overal naartoe? En hoe veilig is vliegen nu? Lars vertelt dat het RIVM daar eigenlijk nog geen duidelijkheid over heeft. De Europese Luchtvaartautoriteit adviseert een medisch mondkapje, tegen het advies van de overheid in. Maar wat gebeurt er als je in het buitenland zit en de situatie dan omslaat? Word je dan teruggehaald naar Nederland? Dat en meer in deze Derde Kamer.

Luister hieronder naar een nieuwe aflevering:

#19 - DE DERDE KAMER over Protest Amsterdam en Zomervakanties (S02) - De Derde Kamer

VRAGEN?

Als je vragen hebt omtrent Corona, laat het de redactie van De Derde Kamer dan weten! Wat wil je weten over de beslissingen die ze nemen in Den Haag? Via het telefoonnummer 06-12253352 staan ze ook nu - of misschien wel juist nu - dag en nacht open voor je vragen.

WOUT2DAY EN VINYL FRIDAY

Meer Wouter van der Goes op NPO Radio 2? Je hoort Wouter elke maandag t/m donderdag van 18.00 tot 20.00 uur met Wout2Day en op vrijdag van 18.00 tot 20.00 uur met Vinyl Friday.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie