Programma

Re

  1. Nieuwschevron right
  2. Re

Nu Doe Maar weer twee shows geeft, vraagt Hans Schiffers zich af hoe het gaat met nog zo'n fijne 80s-band, Toontje Lager. Hij belt met de mannen.

Hans is fan

In de eerste helft van de jaren 80 had Toontje Lager een handvol hits, waaronder 'Zoveel Te Doen', 'Ben Jij Ook Zo Bang', 'Net Als In De Film' en natuurlijk 'Stiekem Gedanst'. De band kwam in 2001 voor een reünie weer bijeen, maar Hans Schiffers hoopt op nog eens een grootse comeback.

Om de vijf jaar

"Ahoy ontplofte toen wij opkwamen", weet zanger Erik Mesie nog over die eenmalige reünie, inmiddels veertien jaar geleden. "Het was een gave ervaring. Eigenlijk zou je dat om de vijf jaar moeten doen, zo'n reünie. Iedereen geniet ervan!"

Magische momenten

Mesie, die in 1986 solo een top 10-hit scoort met 'Zonder Jou', treedt nog steeds veel op met het repertoire van Toontje Lager en ziet een reünie wel zitten. "Je bent echt een team", vindt hij. "De momenten op het podium kunnen echt magisch zijn en zo zijn er heel veel geweest."

Het wás fantastisch

Wat houdt een reünie van de band dan tegen? Bandlid Bert Hermelink, die de liedjes van Toontje Lager schreef, is terughoudend. "Het was fantastisch", zegt hij terugkijkend op die tijd. "Maar ik weet niet of het weer terug te halen is."

Ster advertentie
Ster advertentie