Programma

Ruud de Wild voert rauw gesprek met filelezer Heleen de Geest

  1. Nieuwschevron right
  2. Ruud de Wild voert rauw gesprek met filelezer Heleen de Geest

Ruud de Wild gaat in deze nieuwe aflevering van de podcast 30 MINUTEN RAUW in gesprek met dé stem van de ANWB: filelezer Heleen de Geest.

Voor Heleen de Geest is het geen dagelijkse kost om over zichzelf te praten. Ze is één van de bekendste stemmen van Nederland, maar op straat wordt ze nooit herkend. Dat ze een lange carrière bij de ANWB heeft, mag eigenlijk een wonder heten. "Ik heb ooit een keer een hele oude auto gehad, de oude auto van Armand. Daar was iedere keer iets mis mee. Op een gegeven moment kreeg ik een brief van de ANWB dat ik ze niet meer mocht bellen."

Nooit in de file

Voor briefverkeer stonden ze bij het bedrijf nog wel open. De Geest solliciteerde voor een functie als spitsmedewerker, klom als redacteur omhoog binnen de organisatie en groeide uit tot de stem van het bedrijf. Er is één groot voordeel aan haar werk: ze staat zelf zelden vast in het verkeer. "Ik weet wanneer ik waar niet moet zijn. Maar ik sta natuurlijk sowieso nooit in de file, want ik werk altijd wanneer er files staan."

'Die weet niet waar ze het over heeft'

De ANWB kent op het gebied van verkeersinformatie op de radio eigenlijk geen concurrenten, hoewel het nieuws op 538 niet door hun lezers wordt gelezen. En daarin hoort Heleen wel een verschil met de mensen uit haar eigen bedrijf. "Als ik hoor op 538 hoe ze het lezen, maar ik kijk er natuurlijk heel anders tegenaan, dan denk ik: 'Jezus, die weet echt helemaal niet waar ze het over heeft." Boos wordt ze er niet van, maar ze kan het moeilijk aanhoren. "Ik zet 'm soms weleens uit."

Pest aan 'kleinkunstmuziek'

Boos wordt de Geest sowieso niet zo snel, hoewel Nederlandstalige muziek wel iets vervelends in haar losmaakt. "Ik vind het meestal niks." Ze vindt dat haar moedertaal zich er niet goed voor leent. "Waar ik echt de pest aan heb is van die kleinkunstmuziek zoals Acda en de Munnik enzo." Ook Claudia de Breij kan ze niet waarderen. "Dat hoeft voor mij echt niet. Doe dat lekker in het theater, dan kan je ernaartoe."

Hoe te beluisteren?

Elke dinsdag is er een nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW. Deze is te beluisteren in de NPO Radio 2-app en via iTunes.

Liever de RSS-feed toevoegen aan je eigen service? Dat kan! Vind de RSS-feed via deze link en voeg hem toe. Fijne RSS readers zijn bijv. Feedly, Netvibes, Newsblur en The Old Reader.

Meer podcasts van NPO Radio 2

Naast deze podcast van Ruud hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

De Wild in de Middag

Je hoort Ruud de Wild elke werkdag van 16.00 tot 18.00 uur met De Wild in de Middag op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie