Programma

Tim Akkerman en Anneke van Giersbergen coveren Radiohead

  1. Nieuwschevron right
  2. Tim Akkerman en Anneke van Giersbergen coveren Radiohead

Giel Beelen heeft een paar van de beste vocalisten en muzikanten van Nederland uitgenodigd om een aantal fraaie Top 2000-covers te spelen in de studio.

Niemand minder dan Anneke van Giersbergen en Tim Akkerman zijn te gast bij Giel. Anneke was ooit de frontvrouw van de invloedrijke band The Gathering en daarmee het grote voorbeeld van Sharon den Adel en Floor Jansen, terwijl Tim Akkerman de eerste zanger van Di-Rect was. Ze gingen elk solo en nu vinden ze elkaar in onze radiostudio, waar ze in duet gaan op Karma Police, de tweede single van het Radiohead-album OK Computer.​

The Man With The Child In His Eyes

Als je zulke stervocalisten achter de microfoon hebt, laat je ze natuurlijk niet na één nummertje al naar huis gaan. Anneke etaleert haar vocale kunsten in een ingetogen uitvoering van de Kate Bush-klassieker The Man With The Child In His Eyes, waarop ze wordt bijgestaan door toetsenist Thijs Schrijnemakers, onder meer bekend van de bands Stereo en Orgel Vreten.

Thunder Road

Wie Tim Akkerman de laatste jaren een beetje gevolgd heeft, weet dat hij een groot fan is van Bruce Springsteen. Zo deed hij in 2018 zelfs een volledige tournee in het teken van zijn idool. Bij Giel zingt Tim een van de meest geliefde Springsteen-songs ooit; het wervelende Thunder Road, oorspronkelijk afkomstig van het album Born To Run uit 1975.

Geef Mij Je Angst

Naast twee veteranen uit de muziekindustrie geeft Giel ook de ruimte aan nieuwkomer Meau. Vroeger zong ze bij Kinderen Voor Kinderen en tegenwoordig maakt ze Nederlandstalige indiepop, geïnspireerd door Spinvis en Eefje de Visser. Haar debuutsingle Kalmte verscheen in september. Bij Giel zingt ze de Hazes-classic Geef Mij Je Angst, eigenlijk een vertaling van Gib Mir Deine Angst van Udo Jürgens uit 1982.

Giel Beelen

Je hoort Giel elke ochtend tussen 4.00 en 6.00 uur en op vrijdagavond kun je tussen 22.00 en 24.00 uur luisteren naar FraGiel.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie