Programma

Freek de Jonge: 'Ik ga nooit stoppen met optreden'

  1. Nieuwschevron right
  2. Freek de Jonge: 'Ik ga nooit stoppen met optreden'

In de eerste aflevering van een nieuw seizoen van de podcastserie Staverman Stand-Up spreekt Gijs Staverman met cabaretier Freek de Jonge. Samen hebben ze het onder andere over zijn eerste podiumervaring, zijn grote voorbeeld en meer.

Volgens de Jonge is de magie van het podium dat je zelf niet helemaal in de gaten hebt wat er kan gebeuren. “Het overkomt je. En als het je twintig keer is overkomen heb je eindelijk een beetje een idee van wat het is.” Eén van de eerste keren dat het de Jonge overkwam, was toen hij acht jaar was. “Ik las toen een versje voor op een bruiloft en voelde dat ik en het publiek iets bijzonders hadden meegemaakt. Laatst kwam ik een mevrouw tegen die in dat publiek zat en zij vertelde dat ze hetzelfde had gevoeld.”

Toon Hermans

De Jonges grote held is Toon Hermans. “Hij heeft een timing die zo ongelofelijk beheerst en kalm is. Hij geeft het publiek de tijd om voor te denken over welke kant hij op gaat, om vervolgens zelf een zijafslag te nemen wat niemand had verwacht.” Deze kalmte bewondert de Jonge. “Bij mezelf merk ik vaak dat ik wel wat rustiger en niet zo opgewonden mag doen.”

Niet stoppen

Als Gijs aan de Jonge vraagt of hij alles heeft bereikt wat hij wilde bereiken, antwoordt hij: “Ja, maar dat had ik twintig jaar geleden al. Ik weet niet of ik nog op tournee ga, maar ik ga ook niet zeggen dat ik ga stoppen. Ik ga nooit stoppen.”

Beluister de hele aflevering hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Hoe te beluisteren?

Staverman Stand-Up is iedere donderdag te beluisteren via de gratis NPO Radio 2 app, jouw favoriete podcastplatform en te bekijken via het YouTube kanaal van NPO Radio 2. Benieuwd naar meer podcasts? Check dan hier alle andere podcasts van NPO Radio 2!

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Gijs 2.4

Je hoort Gijs 2.4 iedere werkdag tussen 12:00 en 14:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: KRO-NCRV

Ster advertentie
Ster advertentie