Programma

'Bijzondere' optredens

  1. Nieuwschevron right
  2. 'Bijzondere' optredens

Het begon als een serieuze liedjeswedstrijd, maar door de jaren heen hebben er behoorlijk wat vreemde acts meegedaan aan het ESF. Hier een overzicht!

Oekraïne, 2007

Verka Serduchka deed in 2007 mee aan het Eurovisie Songfestival in Helsinki met het nummer 'Dancing Lasha Tumbai'. Het feit dat een travestiet voor Oekraïne uit zou komen bij het festival zorgde vooraf voor veel opschudding in het land, maar ze eindigde met deze inzending wel op de tweede plaats.

Ierland, 2008

Ierland heeft de meeste Songfestival winnaars, maar ze kwamen in 2008 wel met een hele bijzondere artiest op de proppen: een pluche kalkoen. Dustin the Turkey zong 'Irelande Douze Pointe'. De douze pointe heeft de inzending nooit gekregen, ze lagen er uit in de voorronde.

Finland, 2006

Winnaar van het Eurovisie Songfestival in 2006 was de band Lordi met hun 'Hard Rock Hallelujah'. Mede dankzij hun opvallende uiterlijk en atypische Songfestival nummer, deed de inzending het bijzonder goed.

Rusland, 2012

Dat je nooit te oud bent om mee te doen aan het festival bewezen de zes dames van Buranovskiye Babushki. Met 'Party For Everyone' wisten de senioren de gehele zaal aan te steken met hun enthousiasme. Het nummer werd tweede, na de megahit 'Euphoria' van Zweden.

Letland, 2008

De inzending van Letland in 2008 is ook nog wel het vermelden waard. Pirates Of The Sea met hun nummer 'Wolves Of The Sea' waren, zoals de naam misschien al zou vermoeden, geheel gekleed in piratenoutfits. Ze wisten zich te kwalificeren voor de finale en werden uiteindelijke twaalfde.

Ster advertentie
Ster advertentie