Programma

Top Song: Mark Ronson

  1. Nieuwschevron right
  2. Top Song: Mark Ronson

Sterproducer Mark Ronson heeft weer een uitstekende nieuwe single uitgebracht en dat wordt door NPO Radio 2 beloond met het predicaat Top Song.

Onbekend talent

De nieuwe single van Mark Ronson heet 'I Can't Lose', waarop hij wordt bijgestaan door Keyone Starr (spreek uit als Kee-jo-nie Starr). Anders dan de meeste artiesten op Ronsons recente album Uptown Special, waaronder Stevie Wonder en Bruno Mars, is de zangeres uit Mississippi nog een volledig onbekende.

Voor het zingen de kerk uit

"We wilden iemand hebben die het stemgeluid van Chaka Khan benadert", aldus Ronson. Natuurlijk had hij gewoon Chaka Khan kunnen bellen, maar hij besloot samen met producer Jeff Bhasker naar het zuiden van de VS af te reizen, op zoek naar dat stemgeluid. Toen hebben ze Keyone ergens uit een kerk in Mississippi geplukt.

Tweede Top Song

'I Can't Lose' is de tweede Top Song van Mark Ronson, na het eind 2014 verschenen 'Uptown Funk', de best verkochte hit van 2015 tot nu toe. Tussendoor bracht Ronson nog de met scheldwoorden doorspekte single 'Feel Right' met rapper Mystikal uit, dat een eerbetoon was de funkhits van James Brown.

NPO Radio 2 Top Song Spotify-lijstje

Ster advertentie
Ster advertentie