Programma

Album Coldplay op 1 in Mega Album Top 50

  1. Nieuwschevron right
  2. Album Coldplay op 1 in Mega Album Top 50

Het album A Head Full Of Dreams van Coldplay is al een tijdje uit, maar bereikt nu pas de eerste plek in de Mega Album Top 50.

Peppers verdreven

Vorige week gaf de Britse band twee uitverkochte concerten in de Amsterdam ArenA, waar veel nummers van het meest recente Coldplay-album voorbij kwamen. Veel concertbezoekers blijken bij thuiskomst dat album aangeschaft te hebben, want A Head Full Of Dreams stoot door van de vijfde naar de eerste plek van de Mega Album Top 50. Coldplay verstoot daarmee The Getaway van Red Hot Chili Peppers van de koppositie. Van A Head Full Of Dreams werden verleden week twee keer zoveel exemplaren verkocht als van The Getaway.

Achter Adele

Toen A Head Full Of Dreams in december uitkwam, kwam de plaat niet hoger dan nummer 2. Coldplay slaagde er destijds niet in om 25 van Adele voorbij te gaan. Voor elke honderd exemplaren die Adele van 25 verkocht, gingen er maar 43 stuks van A Head Full Of Dreams over de (digitale) toonbank. De laatste Coldplay-plaat staat inmiddels dertig weken in de Mega Album Top 50, waarvan 24 weken in de top 10.

De vierde

Met enige vertraging bezorgt A Head Full A Dreams de vierde nummer 1-notering voor Coldplay in Nederland. Eerder stond Coldplay aan kop van de verkooplijst met X&Y (2005), Viva La Vida Or Death And All His Friends (2008) en Mylo Xyloto (2011). Andere top 10-albums voor Coldplay waren A Rush Of Blood To The Head (nummer 3 in 2002) en Ghost Stories (stond in 2014 vijf weken op nummer 2 geparkeerd, achter het debuutalbum van The Common Linnets).

Mega Album Top 50
Zondag 18.00 - 20.00 uur
DJ: Hans Schiffers

Ster advertentie
Ster advertentie