Programma

YouTuber Marije van der Made maakt duurzaamheid toegankelijk

  1. Nieuwschevron right
  2. YouTuber Marije van der Made maakt duurzaamheid toegankelijk

In de laatste aflevering van Een Betere Podcast praat millenial-expert Talitha Muusse met YouTuber Marije van der Made, die haar kijkers probeert te inspireren om duurzaam te leven.

In haar YouTube video's doet Marije experimenten onder de noemer 'Dit gebeurt er als …', waarmee ze misstanden over voeding en gezond leven uit de wereld wil helpen. Ze is met name gepassioneerd over de vele misstanden over afvallen, maar ze zet zich ook actief in om het klimaat onder de aandacht te brengen.

Verspreiden van bewustzijn

Net zoals veel anderen is ze zich in gaan zetten voor het klimaat door geen vlees meer te eten. Ze vertelt: "Je leest dingen, je hoort dingen en ik ben duurzaamheid steeds vaker in video's en in experimenten rondom duurzaamheid aan gaan halen." De influencer probeert het milieu ook beter op de kaart te zetten door het te verwerken in video's die op het oog niets met duurzaamheid te maken hebben. "Ik probeer juist ook om veel bredere onderwerpen te pakken, zoals een dag leven als Kim Kardashian. Hier kijkt een heel ander publiek naar dan bijvoorbeeld een week plasticvrij leven. Ik maak zo'n dag als Kim Kardashian dan wel helemaal vegan of vega. De boodschap zit er dus in verstopt."

Benieuwd of duurzaam leven volgens Marije meer tijd kost dan niet bezig zijn met duurzaamheid? Beluister dan de volledige podcast hieronder:

#10 - Wat gebeurt er als je Marije van der Made uitnodigt? - Een Betere Podcast

Een Betere Podcast

In Een Betere Podcast gaat Talitha Muusse op zoek naar hoop voor een duurzame wereld. In elke aflevering praat ze met een bekende denker of doener uit de wereld van duurzaamheid. Wat kan Talitha leren van hun ervaringen en hoe houden zij hoop op een betere wereld? Beluister de podcast via NPO Luister, Apple Podcasts/iTunes, Spotify, Stitcher, Pocket Casts, Google Podcasts en de NPO Radio 2 app.

Check meer podcasts op nporadio2.nl/podcasts

Foto omslag: instagram.com/marije

Ster advertentie
Ster advertentie