Programma

Songfestivaljurk Davina Michelle is spectaculaire megaklus

  1. Nieuwschevron right
  2. Songfestivaljurk Davina Michelle is spectaculaire megaklus

De jurk die Davina Michelle zal dragen tijdens haar optreden in de pauze-act van de eerste halve finale van het Songfestival belooft spectaculair te worden. Dat verklapt hoofdstylist Diek Pothoven in de derde aflevering van De Officiële Songfestival Podcast.

De ontwerper is samen met zijn team al maanden bezig met de speciale handgemaakte jurk. Vooral de top van de jurk is veel werk. Dat bestaat uit honderden kleine delen, die met ringetjes aan elkaar hangen en gelamineerd zijn met schelpmateriaal uit Nieuw-Zeeland. Het past perfect bij het thema van die avond, vertelt Diek Pothoven. “Deze show heet The Power of Water en dat gaat over het continue gevecht van Nederland met het water."

Deltawerken

"Denk aan de Deltawerken, denk aan hoe Nederland heel veel uit het water haalt maar ook er tegen opgewassen moet zijn", aldus Pothoven. "Dus vandaar dat we zijn gaan kijken: hoe kunnen we dat op een poëtische en abstracte manier vertalen.” De jurk van Davina Michelle past dus perfect binnen dat plaatje, zegt Pothoven. “De vormtaal van haar jurk komt ook weer terug in de vormtaal van de dansers, maar dan weer op een afgeleide manier, zodat het niet elkaar overschaduwt.”

Veertig dansers

Ook de kleding voor de verschillende dansers is maatwerk en wordt door Pothoven en zijn team gemaakt. “We hebben voor alle dansers wat ontworpen. Soms willen we natuurlijk een heel uniform look dus hebben de veertig dansers voor één show precies hetzelfde aan. Vervolgens wel allemaal op maat gemaakt, want we hebben een geweldige diverse cast aan dansers. Het zijn niet allemaal, zoals je bij het Nationaal Ballet zou zien, precies dezelfde maten en dezelfde sprieten. Maar iedereen die thuis op de bank zit te kijken zal zichzelf vertegenwoordigd voelen.”

Het hele interview met Diek Pothoven is te horen in de derde aflevering van De Officiële Songfestival Podcast:

Heb je een vraag over het Songfestival? Stel 'm via 035-6715700.

Hoe te beluisteren?

De Officiële Songfestival Podcast is elke woensdag te beluisteren op onze podcastpagina. Van 10 tot 23 mei is deze dagelijks te beluisteren.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Foto omslag: NPO Radio 2 / AVROTROS

Ster advertentie
Ster advertentie