Programma

Billy Joel en Don Henley

  1. Nieuwschevron right
  2. Billy Joel en Don Henley

Billy Joel interviewt Don Henley over zijn nieuwe album Cass County, muziek in het algemeen, The Eagles en zelfs politiek.

Billy Joel en Don Henley zijn oude muzikale vrienden. Op het podium van het New Yorkse Cultuurcentrum 92Y praten ze over Dons nieuwe album Cass County, muziek en politiek.

"We spelen nog om te zien hoe lang we ermee wegkomen."

Don Henley over The Eagles

'Waarom ben je met The Eagles blijven spelen, terwijl je solo zo succesvol bent?' wil Billy weten. Het antwoord van Don Henley is niet verrassend, maar wel grappig.

"Ik zou wel graag met jou eens liedjes schrijven."

Billy Joel

'Ik heb mijn interesse in liedjes schrijven verloren, vooral vanwege de teksten. Ik vind de muziek gewoon steeds veel leuker. Maar als ik nou eens zou kunnen samenwerken met iemand zo goed als jij voor de teksten...' aldus Joel.

"Je hoeft tegenwoordig niets meer te horen waar je het misschien niet mee eens bent."

Don Henley over politiek en muziek

Don Henley is uitgesproken over muziek die tegenwoordig uitkomt. 'Het mist authenticiteit.' Hij maakt zich bovendien zorgen over het feit dat, in elk geval in Amerika, voor elk genre en elke stroming, in muziek net zo goed als politiek, een zender of kanaal bestaat. 'Zo kom je nooit meer iets tegen dat je misschien niet zint.'

"Alle muziek wordt gestolen op het internet."

Don Henley over het web & muziek

Ook over de muziekindustrie vandaag de dag is Henley niet optimistisch. Alle muziek wordt gestolen, muzikanten zijn de pineut en Google is één van de grote boosdoeners. 'Ze steken vele miljoenen in lobbyen, dus vecht daar maar eens tegen als muzikant zijnde'.

Ster advertentie
Ster advertentie