Programma

Live vanuit Kopenhagen

  1. Nieuwschevron right
  2. Live vanuit Kopenhagen

Het zal je niet ontgaan zijn: Ilse DeLange en Waylon komen als The Common Linnets in actie in Denemarken. Gouden Uren is er de hele week bij!

Op locatie

Het is inmiddels traditie. In de week van het Eurovisie Songfestival brengt Gouden Uren de luisteraars en Songfestivalminnend Nederland alvast in de stemming. Ook de concurrentie komt aan bod. Zo bezochten Axel Hirsoux, uit België en Sanna Nielsen uit Zweden maandag de uitzending. Maar ook de Nederlandse ambassadeur Eddy Middeldorp was te gast.

De dag voor de finale

Vrijdag, de dag voor de finale sprak Daniël met Ilse DeLange over de repetitie van 'Calm After The Storm'. En Jan Smit had een persoonlijke boodschap voor haar van Anneke Gronloh die in 1964 meedeed aan het Songfestival. The Common Linnets zijn als vierentwintigste aan de beurt tijdens de finale. Daniël vroeg Waylon wat hij daarvan vond. En Cornald Maas deelde zijn mening over critici die nu wel enthousiast zijn over 'Calm After The Storm'.

Gasten

Op dinsdag 6 mei was Carl Espen, de Noorse inzending van dit jaar te gast. Op donderdag 8 mei was Geert Willems aanwezig, schrijver van het boek Douze Points, Twelve Points en supervisor Sietse Bakker gaf antwoord op de vraag: 'Hoe kom je als land direct in de finale?'

The Common Linnets

Op maandag waren The Common Linnets te gast bij Gouden Uren. Zij spraken uitgebreid met Daniël Dekker over hun kansen op het Eurovisie Songfestival, over de repetities en over de andere deelnemers. Ook vertelden zij over hun eerste optreden op het Songfestival podium en gaven ze ook nog even een live-optreden weg. Bekijk hier 'Still Loving After You' Benieuwd naar alle interviews met The Common Linnets? Klik dan op deze link!

Halve Finale

Daniël Dekker blikte dinsdagochtend vooruit op de halve finale. Zo wist hij te vertellen dat de zanger van Armenië maandag moeite had met het zingen van zijn nummer. Benieuwd naar nog meer nieuwtjes achter de schermen? Beluister dan hier het gesprek met Daniël.

Kijk mee

Mis het niet: Gouden Uren @ Eurovision, 5 t/m 9 mei op Radio 2! Tussen 9 en 12 uur kun je meekijken via: http://www.radio2.nl/live.

Beluister het interview met The Common Linnets hierboven.

Gouden Uren
DJ: Daniel Dekker
ma-vr 09:00 - 12:00

Ster advertentie
Ster advertentie