Programma

Producer van Iron Maiden en Deep Purple overleden

  1. Nieuwschevron right
  2. Producer van Iron Maiden en Deep Purple overleden

De Britse rock- en heavy metalproducer, Martin Birch is op 71-jarige leeftijd overleden.

Het nieuws werd bevestigd door Whitesnake-zanger David Coverdale via Twitter: "Met pijn in het hart heb ik zojuist te horen gekregen dat mijn dierbare vriend en producer Martin Birch is overleden." Hij schrijft verder: “Martin was een groot deel van mijn leven. Hij hielp me vanaf de eerste keer dat we elkaar hebben ontmoet tot het album Slide It In. Mijn gedachten gaan uit naar zijn familie, vrienden en fans."

Producer en gitarist

Birch werd op 27 december 1948 geboren. Hij stond bekend om zijn werk met Iron Maiden, Whitesnake en Deep Purple. Ook heeft hij albums geproduceerd voor Fleetwood Mac, Black Sabbath, Wayne County & the Electric Chairs en Blue Öyster Cult. Hij kon niet alleen produceren, maar ook zelf spelen. Op het album Mystery To Me van Fleetwood Mac is hij te horen met zijn akoestische gitaar.

Brich heeft ooit gezegd over zijn vaardigheden: "Ik beschouw mezelf niet als een supertechnicus, wat ik doe is voor mij vrij eenvoudig, maar het feit dat ik gewend ben aan de bands waarmee ik heb gewerkt, helpt me om meteen te weten wat ze willen. Ook weet ik wat ze kunnen bereiken, zelfs als ze het zelf niet duidelijk beseffen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie