Programma
BNNVARA

Maarten van der Weijden trotseert vandaag zwaar stuk Elfstedentocht

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Maarten van der Weijden trotseert vandaag zwaar stuk Elfstedentocht

Het is de tweede dag van Maarten van der Weijdens Elfstedentriathlon en dat is een zware. In Jan-Willem Start Op! geeft zijn vrouw Daisy een update.

Maarten van der Weijden dook gisteren in Leeuwarden het water in en startte enthousiast aan zijn Elfstedentriathlon. "Hij had er zeker zin in", vertelt Daisy. Maarten had er lang naar toegeleefd en stond te trappelen, al ging zijn enthousiasme wel gepaard met een beetje angst. "In 2019 duurde het drieënhalve dag en nu zo'n beetje het dubbele. Misschien een beetje angst voor het onbekende, niet weten wat er komen gaat", legt Daisy uit.

'Veel tegenstroming'

Inmiddels is Maarten aangekomen bij de Galamadammen, vlak voor Stavoren, en heeft hij het zwaar. "Het is wel even een beetje pittig. Veel tegenwind, veel tegenstroming, dus hij is steeds op zoek naar plekjes achter de boot die hem een beetje in de luwte kunnen houden." Het is een kwestie van volhouden, want hierna wordt de tocht een stuk makkelijker, weet Daisy: "Het is echt beuken, maar hierna komt lekker luw water."

Bekijk het hele gesprek hieronder:

Video niet beschikbaar

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie