Programma

Dit biertje steunt muzikanten in de coronacrisis

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit biertje steunt muzikanten in de coronacrisis

Door de coronacrisis zijn voor muzikanten grote klussen weggevallen. Violist Danna Paternotte, cellist Dionne Nijsten en marketeer Jacob van der Vlugt hebben daarom een biertje bedacht om toch muzikanten te steunen.

Cielke belt met violist Danna Paternotte over dit bijzondere initiatief. Hoe zijn ze op idee zijn gekomen? "Ik zat met twee vrienden Jacob en Dionne biertjes te drinken in het park. Ik had het samen met Dionne over onze lege agenda's. Door corona is de agenda helemaal leeggeveegd. Toen kwamen we op het idee om een biertje te brouwen", vertelt Paternotte.

Miniconcertje

Ze hadden een rondleiding gehad bij Brouwerij de 7 Deugden in Amsterdam, waardoor ze gelijk gemaild hebben. Gelukkig was de brouwerij ook zeer enthousiast en binnen een maand was het biertje een feit. Op het etiket van het biertje staat een QR-code. Danna legt uit: "Je krijgt dan een link naar een filmpje op onze site dehogenoot.com en dan krijg je een miniconcertje te zien van een ensemble wat bestaat uit freelancers. Daar kijgen zij een vergoeding voor. De rest wat we verdienen gaan we uiteindelijk concerten mee organiseren en dan hopen we op die manier een bijdrage te leveren aan de cultuur."

Ook is het mogelijk om met het biertje muziek te maken! Hoe dat zit en of Cielke het ook kan? Je ziet het hieronder:

Thank God It's Sunday

Je hoort Thank God It's Sunday iedere zondag van 20:00 tot 22:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie