Programma

Vegetarische sterren

  1. Nieuwschevron right
  2. Vegetarische sterren

Minder vlees eten is groen doen. Laat je inspireren door deze sexy en nogal uitgesproken muzikanten.

“Ik ben geen echte veganist”

Anthony bekent

“Ik ben geen echte veganist. Ik smokkel met duurzame vis en breek een af en toe een eitje. Een biefstuk spreekt me niet aan en tempé is zo zo."

joan jett.jpg

“Vlees lag te zwaar op de maag”

Joan Jett at vaak ’s avonds

“Ik was acht maanden per jaar op tour en vlees lag ’s avonds laat te zwaar op de maag, dus ik at andere dingen. Langzaamaan kreeg ik minder zin in vlees en op hetzelfde moment groeide bij mij het bewustzijn dat het onnodig is om dieren te eten om in deze wereld te overleven."

morrissey.jpg

“Als je me voorstelt aan iemand die wezens eet, loop ik weg.”

Morrissey is graag duidelijk

"Ik zie geen verschil tussen dieren eten en pedofilie. Het is beide verkrachting, geweld, moord. Als je me voorstelt aan iemand die wezens eet, loop ik weg."

andre 3000.jpg

"ik zat alleen thuis salades te eten"

Arme Andre 3000

"Vijftien jaar lang was ik hardcore veganistisch. Ik ben ermee gestopt. Sociaal gezien was het een nachtmerrie. Ik zat op een goed moment een beetje in mijn eentje thuis slaatjes te eten." Nu is de OutKast frontman ('Heeeeey yaaaahh...') 'gewoon' vegetarisch.

jasonmraz.jpg

"Het maakt me beter in bed."

Jason Mraz schept op

"Sinds ik op planten leef, voel ik me fitter, sterker en productiever. Ik rij grotere afstanden op mijn fiets, mijn lijf en brein kunnen meer aan. Het maakt me bovendien beter in bed. Ik bedoel maar…"

Jij een beetje groener

Wil je ook een week (of korter, of langer...) groener leven? Je kunt de dj's helpen om meer te besparen door de NPO Groen app te downloaden en één of meer van de laagdrempelige uitdagingen aan te gaan.

DOWNLOAD HIER DE NPO GROEN APP EN DOE MEE!

Het Groene Station
5 t/m 9 oktober
Stationshal van treinstation Utrecht CS
Download de NPO Groen app voor iPhone & Android

Ster advertentie
Ster advertentie