Naar homepage
Programma

Portishead komt met vierde album

  1. Nieuwschevron right
  2. Portishead komt met vierde album

Frontman van Portisheas, Geoff Barrow geeft aan dat de band bezig is met hun langverwachte vierde plaat. Nieuw werk van Portishead was al te horen tijdens optredens vorig jaar, maar nog niet las studiomateriaal.

Barrow

Het zijn drukke tijden voor Geoff Barrow. Zo schreef hij soundtracks voor de film ‘Drive’. Daarnaast heeft Barrow ook nog een hip-hop project lopen en een samenwerking met Drokk and and Beak. Maar er is naar eigen zeggen plaats voor het uitbrengen van een vierde studioalbum van Portishead.

Studio nog niet overeind

'Die nieuwe plaat komt er zeker, we zijn al een paar keer bijeen geweest, maar we zijn nog in afwachting van het gereedkomen van de bouw van de nieuwe studio waar we het album willen gaan opnemen. Ondanks dat we op onze tour vorig jaar grotendeels oud materiaal speelden zijn we geïnspireerd geraakt om nieuwe songs te produceren.' verklaard hij in een gesprek met The Quintus.

Geen datum

Portishead heeft in juli een handje vol optredens in de planning staan in zuid Europa. Of de groep naar Nederland komt is niet bekend. Barrow durfde niet te beloven dat de nieuwe Portishead plaat voor die tijd in de schappen ligt.

Ster advertentie
Ster advertentie