Programma

Eerste album Jelka uit

  1. Nieuwschevron right
  2. Eerste album Jelka uit

Jelka van Houten is niet alleen veel met acteren bezig, maar ze komt ook met haar debuutalbum. Opgenomen in de Amerikaanse Sun Studio.

In het vliegtuig

Over twee weken komt het nieuwe album Hard Place For A Dreamer van Jelka van Houten uit en ze is te gast bij Gijs 2.0. Het album is niet zomaar even opgenomen. Ze vloog er zelfs voor naar Amerika. "JB Meijers zei stuur de demo's naar deze jongen die bij Sun Studio werkt. Uiteindelijk deed ik dat en drie weken later zat ik in het vliegtuig en ik had geen idee naar wie ik toe ging, maar ik deed het maar gewoon. We maakten één flauwe grap en het was aan."

Lachen

Veel grote artiesten gingen haar voor, Elvis, BB King, U2 en Johnny Cash namen ook hun muziek op in de studio. Gijs vraagt zich af of er ook een bepaalde sfeer hangt. "Je voelt dat er is heel veel is gelachen. Dat kan bijna niet anders. Elvis moet ook iemand zijn geweest waar je waanzinnig mee kon lachen."

Country

Het heeft wel even geduurd voordat het album af was. "Sommige liedjes schreef ik echt al tien jaar geleden. Ik maak deze muziek al jaren. Ik doe het eigenlijk al vanaf dat ik dertien ben." Op Hard Place For A Dreamer staan voornamelijk country nummers. "Mijn vader had vroeger al die platen. Als hij in een goede dag had, stond er country aan, op een slechte dag luisterde hij klassieke muziek."

Beluister hier het hele fragment terug.

Ster advertentie
Ster advertentie