Programma
BNNVARA

Jan Smeets als bezoeker bij Pinkpop: 'Zit me daar voortdurend te ergeren'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Jan Smeets als bezoeker bij Pinkpop: 'Zit me daar voortdurend te ergeren'

Mister Pinkpop is dit jaar tussen de bezoekers op het festivalterrein te spotten, zo vertelt hij vanochtend in Jan-Willem Start Op!

'Jantje bedankt! Jantje bedankt!', schalde het vorig jaar nog over het festivalterrein in Landgraaf. Jan Smeets sloot op het Pinkpop-podium zijn tijdperk als festivaldirecteur af. Maar dat betekent niet dat hij er dit weekend niet bij is als Landgraaf roze kleurt. "Ik ben er alle drie de dagen, jazeker", vertelt Jan. Als je Mister Pinkpop niet kunt vinden op het festivalterrein, is hij vast even backstage. "Ik heb daar een cabin staan, waar ik me kan terugtrekken."

'Zit me voortdurend te ergeren'

De Hotel California songtekst 'You can check out any time you like, but you can never leave', gaat goed op voor hoe Jan Smeets dit weekend ervaart. Helemaal relaxed zal het festivalweekend dan ook niet voor hem zijn. Afgezwaaid of niet, hij houdt z'n festivaldirecteursogen. "Ik zit me daar voortdurend te ergeren", vertelt hij. "Dat vind ik wel heel erg. Ik heb al die woorden zo vaak moeten aanhoren: 'Je moet het loslaten, Jan.' Ik ben verdorie 78, dat gaat zo makkelijk niet."

Beluister hieronder het hele gesprek:

Video niet beschikbaar

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie