Programma

Luister songfestivalnummer OG3NE

  1. Nieuwschevron right
  2. Luister songfestivalnummer OG3NE

De meidengroep OG3NE heeft vrijdagochtend de songfestivalinzending 'Lights and Shadows' gepresenteerd.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Persoonlijk liedje

Amy, Lisa en Shelley Vol gaan Nederland op 13 mei op het Eurovisie Songfestival in Kiev vertegenwoordigen met het nummer 'Lights And Shadows'. Het liedje is geschreven door hun vader Rick Vol samen met gitarist Rory de Kievit, de vriend van Shelley. Beiden schreven eerder al mee aan nummers voor het vorig jaar verschenen debuutalbum We Got This, dat op nummer 1 binnenkwam in de Nederlandse albumlijst.

Ode aan moeder

'Lights And Shadows' is een ode aan hun moeder, die al enkele jaren ernstig ziek is. De dames hopen met de opbeurende popsong lotgenoten en hun naasten een hart onder de riem te steken. "Tevens willen we een lach van trots op het gezicht van onze moeder toveren", laat OG3NE weten. "Een dankbetuiging voor alles wat zij voor ons heeft gedaan en nog steeds betekent." De naam OG3NE is een verwijzing naar de bloedgroep van hun moeder en de zangeressen zelf.

De modulatie

Het songfestivalnummer opent met de kenmerkende meerstemmige samenzang van OG3NE, waarin ze de troostende woorden 'cry no more' zingen. Het liedje bouwt in het eerste couplet langzaam op naar het eerste refrein, waarin de kristalheldere, gelaagde zang van OG3NE geëtaleerd wordt. Met subtiele muzikale variaties in het tweede couplet word je verder het liedje ingetrokken, met daarna een steviger aangezet refrein. Met de modulatie in de bridge zou OG3NE zomaar de nodige twaalf punten kunnen binnenslepen in Kiev.

Top Song

Bart Arens draaide 'Lights And Shadows' vrijdagochtend als eerste, in zijn programma Aan De Slag!. Hij had meteen goed nieuws voor het trio, want onze dj's gaven massaal douze points aan 'Lights And Shadows'. De songfestivalinzending van OG3NE is daarom de komende week Top Song op NPO Radio 2. Abonneer je op de Spotify-playlist waar je alle NPO Radio 2 Top Songs vindt.

Bart belt OG3NE

The Voice

De 62e editie van het Eurovisie Songfestival wordt in mei gehouden in Oekraïne, na de winst van Jamala vorig jaar met het omstreden lied '1944'. OG3NE treedt op tijdens de twee voorronde van het Songfestival op donderdag 11 mei. Onder de naam Lisa, amy en Shelley deden de meiden in 2007 al mee aan het Junior Songfestival in Rotterdam. In 2014 won OG3NE de vijfde editie van The Voice Of Holland. NPO Radio 2 doet in mei live verslag van het Eurovisie Songfestival.

Bekijk de livestream van de songfestivalpresentatie terug:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie