Programma

Trijntje won Kunstbende

  1. Nieuwschevron right
  2. Trijntje won Kunstbende

Total Touch komt eenmalig weer bij elkaar voor de jubileumeditie van bandcompetitie Kunstbende. We kijken terug op grote winnaars

Originele bezetting

In 1991 is de formatie Total Touch de eerste winnaar van de bandcompetitie Kunstbende. Zaterdagmiddag geeft de band in zijn originele bezetting, inclusief Tjeerd en Trijntje Oosterhuis en Berget Lewis een eenmalig optreden in de Zuiveringshal West te Amsterdam. Ze spelen daar onder meer hun winnende Kunstbendenummer 'Inescapable'.

Total Touch

De échte doorbraak van Total Touch volgt pas vijf jaar later met het titelloze debuutalbum. De eerste top 10-hit is 'Somebody Else's Lover' in het najaar van 1996. Het nummer staat zeven keer in de Top 2000, voor het laatst in 2008. De hoogste positie is 1151 in het jaar 2003.

Overige winnaars

Na Total Touch volgen er nog talloze makers van muziek, dans en theater die Kunstbende winnen. Enkele van de artiesten die landelijk doorgebroken zijn, zijn Claudia de Breij, Martin Garrix en Room Eleven. .

Meedoen is belangrijker dan winnen

Maar... Je hoeft Kunstbende niet per sé te wínnen om een glansrijke carrière tegemoet te gaan. Enkele artiesten die zonder succes meededen aan de wedstrijd revancheerden zich later buiten de wedstrijd om. We noemen Krezip, Nielson en Douwe Bob, onze songfestivalinzending van 2016.

Ster advertentie
Ster advertentie