Programma

Bert bij Alpe d'HuZes

  1. Nieuwschevron right
  2. Bert bij Alpe d'HuZes

Bert Kranenbarg is deze week in Frankrijk bij Alpe d'HuZes en doet vanaf daar verslag in de verschillende programma's op NPO Radio 2.

Onweer

Het weer werkt nog steeds niet echt mee in Frankrijk. Het is ontzettend warm, maar er komen ook wolken aan in de loop van de avond. "Mensen kijken omhoog en moeten een afweging maken of ze nog een keer de berg op gaan fietsen. Wordt de bewolking dikker, komt er regen uit, gaat het onweren?" Bert Kranenbarg spreekt bovenop de berg met deelnemers, die inmiddels al meerdere keren omhoog zijn gefietst.

Muzikale Ondersteuning

Bert Kranenbarg staat inmiddels bovenop de berg, bij de finish van de Alpe d'HuZes samen met DJ Robin. "We draaien veel vrolijke muziek, even alles vergeten en mensen het feestelijke gevoel geven. Je ziet hier bij de finish een traan en een lach, het is de plek waar alle emoties samenkomen." Luister hier voor meer over de muziek en sfeer bij de finish.

De Start

Het is de dag van Alpe d'HuZes! Bert Kranenbarg was al vroeg uit de veren om bij de voorbereiding en start aanwezig te kunnen zijn en deed verslag in Vroeg op Frank. "Ik zag Jan van Zanen al lopen, de burgemeester van Utrecht, hij geeft vandaag het startschot." Om half 5 is het zover en wordt het startsein gegeven voor de eerste deelnemers.

Extra water

Duizenden mensen hebben zich inmiddels verzameld voor de tiende editie van Alpe d'HuZes om geld op te halen voor kankeronderzoek. Donderdag is de grote dag, maar Jasper de Vries belde op dinsdag in Wout2Day alvast met Bert over de voorbereidingen. "De weersvoorspellingen voor donderdag zijn warm, het wordt een graad of 32 in het dal. Daar wordt hier dus veel gesproken en voorbereidingen getroffen in de vorm van extra watervoorzieningen." Luister hier het verslag van dinsdag.

>> Lees hier meer over Berts hartenkretenauto

Alpe d'HuZes
donderdag 4 juni
Steun Alpe d'HuZes hier!

Ster advertentie
Ster advertentie