Programma

Here Comes The Sun jarig

  1. Nieuwschevron right
  2. Here Comes The Sun jarig

'Here Comes The Sun' van The Beatles werd op 7, 8 & 16 juli 1969 opgenomen door George Harrison en later dat jaar uitgebracht op het album Abbey Road.

'Here Comes The Sun' is geschreven door George Harrison in de tuin van het huis van Eric Clapton in Ewhurst, Surrey (Engeland). Hij nummer werd opgenomen op 7, 8 en 16 juli 1969 en bestaat vandaag dus 45 jaar!

Zakenman in plaats van muzikant

Harrison schreef het nummer in de periode dat er zakelijk en juridisch veel druk op de band werd uitgeoefend door platenlabel Apple. Het overschaduwde de creativiteit. Harrison had het gevoel meer een zakenman te zijn dan een muzikant.

In de tuin van Eric Clapton

Harrison besloot de samenwerking met Apple te beëindigen (dit gebeurde overigens uiteindelijk niet) en voelde zich hier zo opgelucht over dat hij nog diezelfde avond al wandelend door Claptons tuin 'Here Comes The Sun' schreef.

Martin Scorsese documentaire

Bekijk hier een bonus-filmpje van de documentaire George Harrison: Living In The Material World van Martin Scorsese waarin de opname tapes van 'Here Comes The Sun' worden beluisterd.

Here Comes The Sun is trouwens talloze keren gecoverd, luister hier naar de versies van: Nina Simone, Colbie Caillat, Bon Jovi, Nick Cave And The Bad Seeds, Sheryl Crow en Peter Tosh.

Ster advertentie
Ster advertentie