Programma

Albumtip: Guus Meeuwis

  1. Nieuwschevron right
  2. Albumtip: Guus Meeuwis

De geliefde Brabantse zanger Guus Meeuwis zit alweer twintig jaar in het vak. In plaats van terug te kijken, kijkt hij vooruit op de dag van morgen.

Met gemak had Guus ons nogmaals zijn bekende liedjes kunnen verkopen in een nieuwe verpakking, maar in plaats van een verzamel-cd met hits als 'Het Is Een Nacht (Levensecht)', 'Geef Mij Je Angst' en 'Per Spoor (Kedeng Kedeng)' levert de zanger een plaat af met twaalf gloednieuwe liedjes. De titel Morgen had niet toepasselijker gekund. "Ik wil met een lach vooruit", zingt hij strijdlustig.

Frisse popsound

Het album Morgen is geproduceerd door Gordon Groothedde, die we ook kennen van zijn werk met Nick & Simon. Die frisse popsound past Guus goed. Bij zijn composities krijgt hij veel hulp van andere muzikanten, waaronder Frank Boeijen, Alain Clark, Paskal Jakobsen (Bløf), Douwe Bob, Jack Poels (Rowwen Hèze), Nielson, JW Roy en Kenny B.

De diverse bijdrages van de uiteenlopende gasten worden door Guus en zijn producer vakkundig samengesmeed tot een solide geheel, met toch voldoende variatie om te verrassen. Zo is er het kleine akoestische liedje 'Onze Wereld', de opbeurende rocksongs 'Ik Wil Vandaag Iets Doen' en 'Groots Zijn' en de vrolijke folksong 'Kus Van Mij'.

"Liefhebbers van het serieuze Nederlandstalige lied zullen hun hart op halen bij dit dozijn verse schrijfsels"

Samen met Leo Driessen maakt Guus een vertaling van de hit 'Amoi Seg' Ma Uns Wieder' van de Oostenrijkse zanger Andreas Gabalier, die als het sentimentele titelnummer van de plaat dienst doet. Het reggaenummer 'Wij Zijn Wij' is een duet met Marc Meeuwis, de oudere broer van Guus. Marc staat al twee decennia aan de zijde van Guus, maar nu pas zoekt ook hij de schijnwerpers op.

Guus Meeuwis - Morgen.jpg

Fans van Guus Meeuwis kunnen Morgen blind kopen, want het album heeft dezelfde hoge kwaliteit als zijn voorgaande langspelers. Er staan weliswaar weinig meezingers op het album, maar liefhebbers van het serieuze Nederlandstalige lied zullen hun hart op halen bij dit dozijn verse schrijfsels van Guus en zijn muziekvrienden.

Ster advertentie
Ster advertentie