Programma
BNNVARA

Rampzalige gebeurtenis ging vooraf aan succes van Hound Dog

foto: Album cover Elvis Presley
  1. Nieuwschevron right
  2. Rampzalige gebeurtenis ging vooraf aan succes van Hound Dog

Tijdens de uitzending van WILDGROEI vertelt Evert over de Hound Dog cover van Elvis Presley. Daar blijkt een opmerkelijk verhaal vooraf aan te gaan.

Hound Dog werd geschreven in de jaren vijftig door het succesvolle duo Jerry Leiber en Mike Stoller. Het duo boekte successen met nummers als Jail House Rock en Stand By Me. Hound Dog was oorspronkelijk geschreven voor de Amerikaanse blueszangeres Big Mama Thornton. Mike Stoller maakt een wel heel bijzondere gebeurtenis mee voorafgaand aan het succes van Elvis Hound Dog cover.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Schipbreuk

Het verhaal ontstond nadat Mike Stoller samen met zijn vrouw per boot terugkeerde van een wereldreis door Europa. Vlak voor de kust van New York komt het schip in een dichte mist terecht, het schip verongelukt en zinkt. Na uren op zee doorgebracht te hebben worden Mike en zijn vrouw gered, en komt hij alsnog aan in de haven.

Vervolgens speelt Evert tijdens de uitzending van WILDGROEI een fragment af waarin te horen is wat er dan gebeurt. Zo is er te horen hoe Mike zegt: "Ik kwam naar New York en daar stond Jerry bij de kade om me te ontmoeten. Hij bracht een Italiaans zijden pak voor me mee. Hij sloeg zijn armen om me heen en zei: 'Mike Je leeft, godzijdank'." Daarna zegt Jerry tegen Mike: "Elvis deed vorige week Hound Dog, het kwam net uit en staat nu al op nummer één." Daarop volgt Mikes nogal luchtige reactie na zijn net meegemaakte ramp: "That’s groovy."

En Groovy was het zeker. De cover was een van de grootste successen binnen de carrière van het schrijversduo.

Benieuwd naar het fragment, bekijk het hieronder:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie