Programma
BNNVARA

Zwembad in Wormer zoekt 10.000 badeendjes

foto: Erna Kenbeekfoto: Erna Kenbeek
  1. Nieuwschevron right
  2. Zwembad in Wormer zoekt 10.000 badeendjes

Een opvallende oproep van zwembad Het Zwet in Jan-Willem Start Op: het zwembad zoekt 10.000 badeendjes!

De kans is groot dat je in Wormer veel mensen met badeendjes over straat ziet lopen. Zwembad Het Zwet is namelijk bezig met een ludieke actie. Het zwembad bestaat 50 jaar en roept iedereen op om z'n badeendjes te brengen. Ze hopen uiteindelijk een zwembad bomvol badeendjes te hebben. "De teller staat inmiddels op 1500 badeendjes, dus we gaan de goede kant op", vertelt initiatiefneemster Erna Kenbeek.

'Voor de allerkleinsten'

Dat is echter nog láng niet genoeg. Het droomdoel? Dat zijn 10.000 badeendjes. "Als we het hele bad willen vullen hebben we er zoveel nodig. Maar met 2500 zouden we ook al blij zijn", vertelt Erna. De badeendjes verzamelen ze met een doel. "De allerkleinsten willen we volgende week badeendjes laten hengelen in het peuterbad." Heb je nog een badeendje over waar je niets mee doet? Erna kan 'm nog goed gebruiken! Opsturen mag naar: Sternstraat 2, 1531 VN in Wormer.

Bekijk het hele gesprek hieronder:

Video niet beschikbaar

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op iedere werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2. Volg het programma op Instagram, Twitter of Facebook voor een exclusief kijkje achter de schermen.

Ster advertentie
Ster advertentie