Programma

Duncan Laurence positief getest op corona

  1. Nieuwschevron right
  2. Duncan Laurence positief getest op corona

Zanger Duncan Laurence is positief getest op corona en zal dus niet live optreden tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival.

De organisatie van het Eurovisie Songfestival kondigt donderdagmiddag aan dat Duncan Laurence zich na klachten heeft laten testen op corona en dat de uitslag helaas positief was. “We balen natuurlijk enorm, in de eerste plaats voor Duncan, die we dit live optreden zo hadden gegund na zijn Eurovisie-zege en het wereldwijde succes van Arcade”, zegt Sietse Bakker, executive-producer van het Eurovisie Songfestival 2021. “Laat voorop staan dat we ontzettend trots zijn op Duncans optreden van afgelopen dinsdag. We wensen hem uiteraard een snel herstel toe.” ​

Enorm teleurgesteld

"Duncan is enorm teleurgesteld, hij heeft hier twee jaar lang naar uitgekeken. We zijn heel blij dat hij toch te zien zal zijn in de finale op zaterdag 22 mei“, aldus het management. In Ahoy geldt een streng coronaprotocol. Iedereen die achter de schermen werkt, inclusief artiesten, moet over een negatieve coronasneltest beschikken, niet ouder dan 48 uur. Duncan testte dinsdag nog negatief.

Winnaar in 2019

Duncan Laurence won twee jaar geleden het Eurovisie Songfestival met zijn liedje Arcade. Daarmee was het voor het eerst in 44 jaar dat Nederland het jaarlijkse liedjesconcour won. Eigenlijk zou het Songfestival vorig jaar al in Rotterdam gehouden worden, maar vanwege de uitbraak van het coronavirus ging het evenement voor het eerst sinds 1956 niet door.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie