Programma

Jeroen Kijk in de Vegte over Bureau Eurovisie: 'Het is een beetje uit de hand gelopen'

  1. Nieuwschevron right
  2. Jeroen Kijk in de Vegte over Bureau Eurovisie: 'Het is een beetje uit de hand gelopen'

In de aanloop naar het Eurovisie Songfestival is Jeroen de vierdelige serie Bureau Eurovisie gestart. Eddy Keur belt hem over de serie in De Wild In De Middag.

NPO Radio 2 is de gehele week van het Eurovisie Songfestival live te horen vanuit Ahoy Rotterdam. Het songfestival staat al bijna voor de deur en Jeroen Kijk in de Vegte is druk bezig geweest met Bureau Eurovisie. Hij belt in vanuit zijn thuisstudio om meer te vertellen over de serie.

'Het is een beetje uit de hand gelopen'

"We zijn op zoek gegaan of er een soort gouden formule zou zijn die van toepassing is op de winnende act van het songfestival", vertelt Jeroen. "Het is een beetje uit de hand gelopen eigenlijk, want ongeveer iedereen die we belden zei 'Ja, we doen mee!'." Onder andere Johnny Logan, Lordi, Emmelie De Forest en Lenny Kuhr komen voorbij in de serie. "Je raadt het al: je kan er niet één antwoord op vinden, maar het is heel leuk om alle anekdotes te horen van de mensen die hebben meegedaan."

Jeroen is deze week al langsgeweest in Ahoy, luister hieronder naar hoe dat verliep.

Bureau Eurovisie

In de vierdelige serie gaat Jeroen Kijk in de Vegte op zoek naar het antwoord op de vraag hoe Nederland vaker het Songfestival zou kunnen winnen. Bureau Eurovisie is vanaf 26 april wekelijks te zien op het YouTubekanaal van NPO Radio 2.

Bekijk hier aflevering 1 van Bureau Eurovisie

Bekijk hier aflevering 2 van Bureau Eurovisie

De Wild In de Middag

Je hoort De Wild In De Middag iedere werkdag tussen 16.00 en 18.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: BNNVARA

Ster advertentie
Ster advertentie