Programma

The Black Crowes brengen uniek bezoek aan thuisstudio Rob Stenders

  1. Nieuwschevron right
  2. The Black Crowes brengen uniek bezoek aan thuisstudio Rob Stenders

Het is ongelooflijk maar waar: Rob Stenders ontving The Black Crowes in zijn thuisstudio op zijn zolder in Almere. De mannen spraken bijna anderhalf uur over hun comeback, guilty pleasures, Bob Dylan en... The Velvet Underground!

En de liefde voor die laatste band deelt Rob met Chris en Rich Robinson. Hij is dan ook aangenaam verrast als hij de broers vraagt of ze een suggestie hebben voor de eerste plaat van de uitzending en ze hem vragen om 'Rock & Roll' te draaien, Robs favoriete nummer aller tijden! "Als je niet van Lou Reed en The Velvet Underground houdt dan kom je niet erg ver in Rock 'n Roll", verklaart Chris zijn keuze.

The Black Crowes speelden als tieners The Velvet Underground

De mannen speelden tijdens hun allereerste show samen al muziek van de legendarische rockgroep uit New York. "Tijdens onze eerste betaalde boeking, voor vijftig dollar, openden we met 'There She Goes Again'", gaat Chris door. De zanger weet nog precies wanneer het optreden plaatsvond. De broers speelden op twee uur rijden van hun woonplaats, voor zes vrienden. "Het was in 1985 op de dag dat Live Aid plaatsvond. Wij zijn de enige mensen die Live Aid nooit hebben gezien."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

The Black Crowes in One Night Stenders

The Black Crowes hadden nog veel meer te vertellen en daar namen de mannen bijna anderhalf uur de tijd voor. Zo spraken ze met Rob en Caroline over Bob Dylan, hun guilty pleasures en de comeback waarbij ze hun debuutalbum Shake Your Money Maker vieren.

Heb je deze bijzondere editie van One Night Stenders gemist of wil je gewoon nog eens genieten? Beluister de hele uitzending hier terug.

Foto omslag: Ben Houdijk

Ster advertentie
Ster advertentie