Programma

Acteurs in videoclips

  1. Nieuwschevron right
  2. Acteurs in videoclips

In Madonna's nieuwste videoclip van 'Ghosttown' danst acteur Terrence Howard mee. NPO Radio 2 spotte nog meer swingende acteurs in videoclips.

Terrence Howard

In 'Ghosttown' denkt de popdiva na een explosie de enige overlevende op de wereld te zijn, tot acteur Terrence Howard (o.a bekend van The Best Man en Hustle & Flow) haar in het vizier krijgt. In eerste instantie lijkt het alsof de twee het gevecht met elkaar aangaan, maar de strijdgevoelens worden al gauw vervangen door intense danspasjes.

Tom HanksMultitalent Tom Hanks had nog wel een gaatje vrij om de hoofdrol in de clip van Carly Rae Jepsen te spelen. In 'Really Like You' is de acteur playbackend en op het einde zelfs dansend te zien. Alhoewel dansen? Het lijkt meer op vrolijk meebewegen op de muziek, maar aanstekelijk is het wel, we like it!

Angelina Jolie

Bij The Rolling Stones past een verleidelijke actrice met pit. Niet gek dus dat de bandleden voor Angelina Jolie kozen in hun videoclip van 'Anybody Seen My Baby'. Jolie was in die tijd nog niet zo bekend als nu en danste ook in clips van Meat Loaf en Lemonheads. Onlangs maakte Jolie haar succesvolle debuut als regisseur en hoeft dus niet langer naar iemands pijpen te dansen, zij kiest nu de acteurs uit.

Courtney Cox

Het meisje dat met Bruce Springsteen op het podium mag dansen in 'Dancing In the Dark' is Courtney Cox (o.a bekend van haar rol als Monica in de televisieserie Friends) In een stoere tanktop en met een kort kapsel liet ze in 1984 menig vrouw jaloers toekijken hoe ze met 'The Boss' stond te dansen.

Christopher Walken

'Weapon Of Choice' van Fatboy Slim is misschien wel het meest bekend door zijn videoclip. De makers van de video mochten maar liefst zes awards in ontvangst nemen tijdens de MTV Video Music Awards in 2001. En dat hebben ze allemaal te danken aan de onvergetelijke choreografie van Christopher Walken. Met zijn handen in zijn broekzakken en unieke heupmoves op de roltrap maakte hij een verpletterende indruk.

Volg NPO Radio 2:

Ster advertentie
Ster advertentie