Programma

Talitha Muusse maakt 'Een Betere Podcast' over hoopgevende duurzame ontwikkelingen

  1. Nieuwschevron right
  2. Talitha Muusse maakt 'Een Betere Podcast' over hoopgevende duurzame ontwikkelingen

In de nieuwe NPO Radio 2 podcast 'Een Betere Podcast' gaat millennial-expert Talitha Muusse in gesprek met inspirerende koplopers die naar een betere, duurzame wereld streven.

"We gaan het vooral hebben over een betere wereld", vertelt Talitha in Thank God It's Sunday. De podcastmaker duikt dieper in het begrip 'betere wereld', want wat betekent het nu echt om hieraan bij te dragen? Ze legt uit: "Het zijn toch vaak de oudere generaties die zeggen: 'Ik doe het voor mijn kinderen en voor een betere wereld'." Na wat doorvragen in zulke gesprekken valt volgens haar de concrete inzet voor het klimaat toch tegen. "In de podcast proberen we echt de koplopers te spreken in Nederland op het gebied van klimaatverandering, duurzaamheid en een beter milieu."

Ontstaan uit cynisme

Het idee voor 'Een Betere Podcast' kwam deels voort uit Talitha's cynische gevoel tegenover het milieu. "Het gaat zo hard met de klimaatverandering. Het is vandaag 18 graden in november. We kunnen allemaal merken en voelen dat het niet normaal is", vertelt ze. Talitha en velen met haar zoeken naar hoopgevende initiatieven in deze tijd en deze nieuwe podcast biedt daar een mooie uitkomst voor.

In gesprek met Lowlands-directeur

In de allereerste aflevering spreekt Talitha met Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg over hoe hij het festival op alle vlakken duurzaam probeert te maken. Zo moet een carport van 90.000 zonnepanelen straks het hele terrein van stroom voorzien.

Benieuwd hoe dat in het voordeel van de bezoeker kan zijn? Luister dan hieronder naar de eerste aflevering van 'Een Betere Podcast':

Een Betere Podcast

In 'Een Betere Podcast' gaat Talitha Muusse op zoek naar hoop voor een duurzame wereld. In elke aflevering praat ze met een bekende denker of doener uit de wereld van duurzaamheid. Wat kan Talitha leren van hun ervaringen en hoe houden zij hoop op een betere wereld? Beluister de podcast via NPO Luister, Apple Podcasts/iTunes, Spotify, Stitcher, Pocket Casts, Google Podcasts en de NPO Radio 2 app.

Thank God It's Sunday

Je hoort Thank God It's Sunday iedere zondag van 22:00 tot 00:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: instagram.com/talithamuusse

Ster advertentie
Ster advertentie