Programma

Bevestigd: Paul McCartney naar Pinkpop

  1. Nieuwschevron right
  2. Bevestigd: Paul McCartney naar Pinkpop

Het zat er al aan te komen en nu is het bevestigd door Jan Smeets zelfs: Paul McCartney sluit dit jaar Pinkpop af!

Eerste Nederlandse festivaloptreden

"Ik hou van het publiek op festivals en ben dan ook van plan om Pinkpop met een groot feest af te sluiten", zegt Sir Paul over zijn bezoek aan Landgraaf. "Nog nooit eerder stond ik op een festival in Nederland, dus is het voor mij en het publiek een spannende nieuwe ervaring, maar we gaan zeker met z’n allen rocken. Bereid je voor Pinkpop, we komen er aan! Ik zie jullie in juni."

Niet te geloven

"Ik ben erg trots op de komst van Sir Paul McCartney, een van de grootste artiesten van de wereld komt naar Pinkpop 2016", reageert festivaldirecteur Jan Smeets enthousiast. "Zijn eerste Nederlandse festivaloptrede ooit! Een artiest die eigenlijk nooit op het verlanglijstje stond, gewoonweg omdat dat nooit mogelijk zou kunnen zijn. Een Beatle op Pinkpop, dat is toch bijna niet te geloven!"

Headliners compleet

Met Paul McCartney heeft Pinkpop de headliners voor zijn 47e editie compleet. De andere twee zijn Rammstein en Red Hot Chili Peppers. Het festival wordt gehouden van 10 tot en met 12 juni. De nagenoeg volledige line-up wordt woensdag 17 februari bekendgemaakt tijdens de jaarlijkse persconferentie in Paradiso te Amsterdam. De kaartverkoop voor Pinkpop start zaterdag 20 februari om 10.00 uur.

Ster advertentie
Ster advertentie