Programma

Cornald Maas wist al voor de bekendmaking dat Nederland Songfestival had gewonnen

  1. Nieuwschevron right
  2. Cornald Maas wist al voor de bekendmaking dat Nederland Songfestival had gewonnen

Hoe zit het nu precies met die puntentelling van het Songfestival? Ruben schakelt een wiskundige in en gaat tot de bodem. Lammert leert signdancen, Paul de Leeuw praat zijn mond voorbij en One’sy en Bart duiken in het mysterie rondom Katrina & the Waves.

In de aanloop naar het Eurovisie Songfestival brengen Lammert de Bruin en Ruben Messelink je de wondere wereld van de grootste liedjeswedstrijd ter wereld. Ze spreken onder andere met mensen van de organisatie, ontvangen gasten en geven het allerlaatste songfestivalnieuws. Bart Arens en One’sy Muller bespreken elke aflevering een bijzonder verhaal achter een songfestivalklassieker.

Paul de Leeuw verklapt: 'Op1 met Songfestival de hele week live vanuit Rotterdam'

De NPO talkshow Op1 zal tijdens het Eurovisie Songfestival een hele week dagelijks live vanuit Rotterdam worden uitgezonden. Dat verklapt Op1 presentator Paul de Leeuw (per ongeluk) in een interview in de Officiële Songfestival Podcast. “Op1, dat harde diepte interview programma, komt de hele week vanaf het Songfestival”, zegt De Leeuw. “Mag ik dat eigenlijk al zeggen al? Oh nee, dat mag echt niet”. Verder vertelt Paul de Leeuw dat hij vorig jaar gevraagd was om het programma op het Fanzone podium in de Rotterdamse binnenstad te presenteren, samen met Richard Groenendijk. Vanwege de coronamaatregelen gaat dat programma dit jaar echter niet meer door.

Ook blikt Paul de Leeuw terug op die keer dat hij namens Nederland de punten uit mocht delen bij het Eurovisie Songfestival van 2006. Hij grapte met de presentatoren en gaf zelfs live in de uitzending zijn 06 nummer aan de mannelijke host. Daar kwam veel kritiek op. De Britse commentator Terry Wogan vroeg zich zelfs af "welke imbeciel" Nederland nu toch weer de punten liet geven. “Ik dacht we gaan lol maken. Het was heel erg leuk om te doen, maar ik mocht het daarna nooit meer doen”.

'Wilde de spanning voor de kijker niet verpesten'

Commentator Cornald Maas wist tijdens de puntentelling al dat Duncan Laurence het Songfestival had gewonnen. Dat vertelt hij in de Officiële Songfestival Podcast. "Je kon berekenen dat er niet genoeg punten over waren voor Zweden om Nederland nog in te halen," zegt Maas. Toch besloot hij dit niet te delen met de kijker: "Ik wist dat Duncan gewonnen had. Je kon dat gewoon uitrekenen met je rekenmachine. Maar ik had geen zin om het te zeggen want ik wilde de spanning voor de kijker verpesten." In de podcast blikt de songfestival commentator terug op de zenuwslopende puntentelling twee jaar geleden: "Ik kreeg een soort kortsluiting in mijn hoofd. Ik wist dat we gewonnen hadden, maar ik durfde het nog niet hardop te zeggen. Het voelde te mooi om waar te zijn."

Luister hieronder naar de nieuwe aflevering:

#2 - Scoops - De Officiële Songfestival Podcast

Heb je een vraag over het Songfestival? Stel 'm via 035-6715700.

Hoe te beluisteren?

De Officiële Songfestival Podcast is elke woensdag te beluisteren op onze podcastpagina. Van 10 tot 23 mei is deze dagelijks te beluisteren.

NPO Luister

Wil jij ook eens een paar goede podcasts uitproberen? Het hele aanbod van de publieke omroep vind je in NPO Luister. Daar vind je een handig overzicht van populaire series en series die je zelf kunt kiezen aan de hand van slimme categorieën. Download de app voor je Iphone of Android telefoon.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie