Programma

Jan-Willem van Engelen nieuwe zendermanager NPO Radio 2 en 5

  1. Nieuwschevron right
  2. Jan-Willem van Engelen nieuwe zendermanager NPO Radio 2 en 5

Jan-Willem van Engelen (41) is vanaf april de nieuwe zendermanager van NPO Radio 2 en NPO Radio 5.

Enorme liefde voor muziek

Van Engelen neemt deze functie over van Jurre Bosman, die sinds november vorig jaar directeur Radio van de NPO is. Als eindverantwoordelijke van NPO Radio 2 en NPO Radio 5 krijgt Van Engelen de taak om de nieuwe positionering van beide zenders verder vorm te geven. "Zowel NPO Radio 2 als NPO Radio 5 stralen een enorme liefde voor muziek uit, een passie die ik deel", zegt Van Engelen. "Een langgekoesterde wens gaat in vervulling door aan de slag te gaan als zendermanager van deze unieke zenders."

De juiste radioman

"Ik verheug me erop om samen met de dj’s, collega’s en omroepen verder te bouwen aan het profiel van beide radiostations", zo laat de nieuwe zendermanager weten. Jurre Bosman is blij met het aantreden van zijn opvolger. "Jan-Willem is de juiste radioman voor deze plek", zo vindt Bosman. "Zijn ideeën over de verdere ontwikkeling van NPO Radio 2 en 5 zijn inspirerend en aanstekelijk. Ik ben er trots op dat Jan-Willem zijn ervaring gaat inzetten voor de publieke omroep met als doel ons publiek nog beter te bedienen."

Loopbaan

Jan-Willem van Engelen begon zijn loopbaan in de landelijke media bij de Nederlandse tak van platenmaatschappij Warner Music. Daarna bekleedde hij verschillende functies bij de Sky Radio Group. Hier was Van Engelen onder andere muzieksamensteller en later programmamanager. Zijn meest recente functie is als marketingdirector bij Armada Music, de platenmaatschappij van Armin van Buuren.

Ster advertentie
Ster advertentie