Programma

De Derde Kamer over de Brexit en zijn invloed op Nederland

  1. Nieuwschevron right
  2. De Derde Kamer over de Brexit en zijn invloed op Nederland

In de zevende aflevering van De Derde Kamer bespreken Wouter van der Goes en NOS-verslaggever Lars Geerts onder andere de Brexit. Gaat hij er eindelijk komen?

En wat heeft dit voor invloed op Nederland en de Tweede Kamer? Lars Geerts legt uit dat het best een invloed op Nederland zal hebben, aangezien wij de op-één-na grootste handelspartner van Groot-Brittanië zijn.

Onbegrijpelijke brieven van de overheid

Verder gaat het over onbegrijpelijke taal van de overheid. Je hebt het vast weleens meegemaakt: je krijgt een brief van de overheid die zó formeel is geschreven dat je hem eerst 3 keer moet lezen voordat je hem begrijpt. Deze week kwam naar buiten dat staatssecretaris Raymond Knops van Binnenlandse Zaken hier iets aan gaat doen. Maar waarom gebruikt de overheid eigenlijk deze onbegrijpelijke taal? Sommigen stellen dat dit zelfs expres gebeurt. Lars legt uit hoe dit zit en waarom het probleem nu opeens wordt aangepakt.

Wat vindt Splinter Chabot van de kleding van politici?

Daarnaast heeft Wouter deze week bezoek van tv-presentator en oud JOVD-voorzitter Splinter Chabot. Met hem heeft hij het over de verschrikkelijke kleding van politici, meedoen aan Expeditie Robinson en we spelen ‘je móét kiezen’. En wat is eigenlijk Splinter zijn politieke voorkeur? Je komt erachter in de nieuwe aflevering van De Derde Kamer.

Luister hier meteen naar de podcast:

HOE TE BELUISTEREN?

Elke vrijdag is er een nieuwe aflevering van De Derde Kamer. Deze is onder meer te beluisteren in de NPO Radio 2-app en via iTunes. Natuurlijk vind je onze podcasts ook op Spotify.

Liever de RSS-feed toevoegen aan je eigen service? Dat kan! Vind de RSS-feed via deze link en voeg hem toe. Fijne RSS readers zijn bijv. Feedly, Netvibes, Newsblur en The Old Reader.

MEER PODCASTS VAN NPO RADIO 2

Naast deze podcast van Wouter hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

WOUT2DAY EN VINYL FRIDAY

Je hoort Wouter van maandag tot en met donderdag van 18:00 tot 20:00 uur met Wout2Day en op vrijdag met Vinyl Friday op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie