Programma

Chef’Special viert feest met fans in Ziggo Dome

  1. Nieuwschevron right
  2. Chef’Special viert feest met fans in Ziggo Dome

De Haarlemse band Chef’Special bereikte zaterdagavond een nieuw hoogtepunt in zijn carrière met een spetterende show in een nagenoeg uitverkochte Ziggo Dome.

Zegetocht

Door jaren lang te ploeteren in het vaderlandse popcircuit heeft Chef’Special een trouwe fanschare weten op te bouwen. Die inzet betaalt zich dit jaar dubbel en dwars uit, met een zegetocht langs de grote festivals en een eigen show in de Ziggo Dome als kers op de taart.

Overtuigingskracht

Met hun muzikale veelzijdigheid hebben de Cheffies de afgelopen zomer al menig festivalganger weten te overtuigen. Ook in de Ziggo Dome gaat de mix van reggae, rock, hiphop, akoestische pop en de nodige exotische muziekstromingen (via voorbeelden als Paul Simon, Talking Heads en Vampire Weekend) erin als koek.

Intiem en uptempo

Frontman Joshua Nolet weet het publiek goed te bespelen met uptempo tracks als ‘Carnivore’ en ‘Money’, terwijl ook veel van de intieme liedjes van Chef’Special goed overeind blijven in de grote zaal. Vooral de feestnummers van het meest recente album Amigo zorgen voor een dansende meute.

Positieve energie

De show van Chef’Special leunt voor een groot deel op publieksparticipatie. Of het nu de meezingmomentjes zijn bij ‘In Your Arms’ en ‘On Shoulders’, de vele verlichte telefoons die in de lucht worden gehouden wanneer de band een ingetogen set speelt op een kleiner podium in het midden van de zaal of wanneer de fans helemaal los gaan op de hit ‘Amigo’; Chef’Special wordt gevoed door die positieve energie van de bezoekers.

Vuurwerk

Los van het mooie decor met veel videoschermen pakt Chef’Special uit met het nodige vuurwerk, zowel letterlijk als figuurlijk. Zo blijkt de blazerssectie van New Cool Collective een waardevolle toevoeging aan enkele nummers en een ander hoogtepunt is het duet ‘Shot In The Dark’ met zangeres The Indien, een nummer dat alleen de échte fans kennen.

Nieuwe traditie?

Het concert in de Ziggo Dome markeert een bijzonder moment in de carrière van Chef’Special. Het voelt als een ontlading van de geleverde inspanningen uit voorgaande jaren, maar tegelijkertijd als een nieuw hoofdstuk. Een volgende stap in het grote masterplan. Wellicht is dit het begin van een nieuwe traditie.

Foto's: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie