Naar homepage
Programma

David Guetta vindt het niet erg om geen hits te maken

  1. Nieuwschevron right
  2. David Guetta vindt het niet erg om geen hits te maken

Hits schrijven? Het maakt dj David Guetta niet heel veel meer uit. Hij wil vooral genieten van een 'simpele, vuile groove' af en toe.

De Franse dj heeft wereldwijd meer dan negen miljoen albums en dertig miljoen singles verkocht, maar toch is het niet naar zijn bol gestegen. Onlangs is hij begonnen met het uitbrengen van muziek onder zijn alternatieve naam Jack Back in een poging terug te keren naar zijn roots.

Hot zijn?

Guetta geeft in een interview met de krant The Sun aan dat hij last had van de druk die gepaard gaat met beroemd zijn. Onlangs bracht hij 'Stay (Don't Go Away)' uit 2004 weer opnieuw uit samen met de Britse Raye. "Ik geef er niet zoveel om om alleen hits te maken", aldus Guetta. "Ik had wel last van de druk. Ze zeggen dat je maar zo goed bent als je laatste hit", legt Guetta uit. "Dus elke keer dat je geen hit hebt, heb je minder kans op een nieuwe hit in de toekomst. In de popindustrie willen mensen alleen werken met artiesten die hot zijn." Guetta speelt deze zomer in Ibiza en geeft aan te genieten van zijn tijd onder de naam Jack Black. Guetta miste het maken van nummers met een 'simpele, vuile groove' voor de lol, wat hij wel doet als hij werkt onder zijn alternatieve naam.

Quote

In de popindustrie willen mensen alleen werken met artiesten die hot zijn

David Guetta

Simpele, vuile groove

Guetta: "Het is verbazingwekkend om niet de druk te voelen om albums te maken als Jack Back. Als je succesvol wordt, verwachten mensen dat je alleen met hits komt en weet je? Ik ben een dj, dus soms wil ik gewoon een goede groove maken die ik om zes uur 's ochtends kan spelen en platen maken voor dj's in de clubs, omdat ik zo ben begonnen. Ik heb geluk gehad dat mijn muziek bij het grote publiek bekend is geworden, maar soms mis ik gewoon een simpele, vuile groove."

David Guetta stond in 2018 samen met Sia in de Top 2000 met 'Titanium':

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie