Programma

Bert belt Huub vd Lubbe

  1. Nieuwschevron right
  2. Bert belt Huub vd Lubbe

Huub van der Lubbe, de zanger van De Dijk, heeft de tekst voor de Rockopera 'Odyssee' geschreven in samenwerking met bands als Triggerfinger en Moss.

Een rockopera?!

Een rockopera klinkt natuurlijk niet erg rock 'n roll. Bert vroeg de zanger daarom waarom hij dit zo graag wilde: 'Ik speelde eens in een piepklein theater in een piepklein plaatsje in Zeeland. Vlak daarvoor hadden zij een musical geproduceerd en was een groot succes. Ik werd aangestoken door hun enthousiasme en heb ze gezegd dat ik mee wilde doen aan een volgend prokect. En van het een kwam het ander...' De zanger haast zich wel te zeggen dat hij natuurlijk niet wilde dat Odyssee eenklassieke musical werd.

Moss, Triggerfinger & andere bands

Hoe gaat het klinken, wordt het een soort De Dijk-rockopera? 'Nee, helemaal niet', aldus Huub. 'We hebben gebrainstormd over hoe we dit project het beste muzikaal kunnen vormgeven en daarbij werd gezegd: Als Huub de tekst nou maakt, dan verdelen we die teksten onder verschillende muzikanten en bands in Nederland. Zij hebben de muziek geschreven. Dat heeft een grote variëteit aan muziek opgeleverd. De liedjes klinken dus als Tjeerd Bomhof, Moke, Moss, Daniel Lohues, BLOF, Triggerfinger en nog vele andere.'

Beluister het gesprek tussen Bert en Huub hierboven

Ster advertentie
Ster advertentie