Programma

Koppel Ik Vertrek vindt uitzending 'gemanipuleerd'

  1. Nieuwschevron right
  2. Koppel Ik Vertrek vindt uitzending 'gemanipuleerd'

Ik Vertrek-deelnemers Lieke en Sjors bijten van zich af nadat er een lading kritiek losbarstte op hun optreden in het populaire tv-programma. Het stel is van mening dat de beelden zijn gemanipuleerd.

Een bouwvergunning die niet rond was, ruzie met de buren en een geldbuffer die niet groot genoeg bleek: de Ik Vertrek-aflevering van afgelopen zaterdag bevatte alle ingrediënten voor een spraakmakende uitzending. En die kwam er ook, hoewel hoofdrolspelers Lieke en Sjors daar minder blij mee zijn. Het stel liet een yoga retreat bouwen op Bali, maar kon op internet op nogal wat kritiek rekenen. In Jan-Willem Start Op laat Lieke weten dat de kritische reacties haar niet in de koude kleren zijn gaan zetten: "Ik vond het eigenlijk heel erg jammer om zo neergezet te worden."

Gemanipuleerde beelden

Kijkers vonden het stel vooral 'verwend' en dat is iets dat Lieke op basis van de uitgezonden beelden wel kan begrijpen. Toch zijn die beelden volgens haar niet helemaal eerlijk tot stand gekomen. Zo zagen kijkers een spraakmakende scène waarin Lieke bij de pedicure zit, terwijl thuis het halve huis in puin ligt en vriend Sjors op camera vertelt dat het stel er financieel niet goed voor staat. Die beelden zijn volgens Lieke gemanipuleerd. "Ik Vertrek kwam hier en die hebben mij gevraagd om naar de pedicure te gaan. Ze hebben zelfs de pedicure voor mij betaald op dat moment", aldus Lieke. Die beelden werden afgewisseld met Sjors die zijn zorgen uitspreekt over de financiële situatie. "Toen zei hij: ‘Nou het is best heftig dat af en toe het geld op is'. Maar dat ging eigenlijk over drie maanden ervoor."

Confronterende spiegel

Jan-Willem weet nog goed hoe confronterend het kan zijn om jezelf terug te zien op televisie. Hij ervaarde dat zelf na zijn deelname aan Wie Is De Mol?. Soms zijn camerabeelden een confronterende spiegel. Daar kan Lieke zich in vinden. "Ik ga hier zeker af en toe voor een tientje naar de pedicure en dat ben ik helemaal. En ik hou van mode en dat is zeker helemaal waar ik mee bezig ben ook. Dus ik denk dat daar zeker ook fragmenten in zitten die waar zijn." Het gaat haar vooral om dat er in de montage een ander beeld is neergezet dan dat zij zelf voor ogen had. "Ik denk hoe de fragmenten achter elkaar neer zijn gezet, dat dat niet helemaal weergeeft dat ik bijvoorbeeld ook een heel dakterras heb staan schilderen. Dat ik ook door het stof ben gegaan, om het zo maar te zeggen."

Lieke over Ik Vertrek: "Ze hebben zelfs de pedicure voor mij betaald"

Jan-Willem Start Op

Je hoort Jan-Willem Start Op elke werkdag van 06:00 tot 09:00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: AVROTROS

Ster advertentie
Ster advertentie