Programma

Roxeanne Hazes openhartig over vader in 30 MINUTEN RAUW

  1. Nieuwschevron right
  2. Roxeanne Hazes openhartig over vader in 30 MINUTEN RAUW

Samen met Roxeanne Hazes sprak Ruud de Wild een half uur lang over de band met haar familie, de bladen en roddelpers, haar gezin en het verlangen naar een 'normale' vader.

Moederskindje?

Vijftien jaar geleden, op 23 november 2004, overleed haar vader André Hazes. Is ze na zijn dood meer een moederskindje geworden? "Nee, ik ben altijd wel echt een vaderskind geweest. En tuurlijk die rol werd zeker ingevuld door mijn moeder toen mijn vader kwam te overlijden. Maar ik merk ook dat mijn moeder en ik wel veel hebben gebotst in het leven", aldus Roxeanne. Toch kwam hier ook verandering in toen haar moeder voor het eerst naar een optreden van haar kwam en begreep wat ze deed. "En dat vond ik zoiets moois. Want, ik had heel lang het idee van: 'wow ik sta er soms best wel een beetje in m’n eentje voor'. Ik had dit zo graag met mijn vader willen delen, want die had dat waarschijnlijk wel begrepen. Die had begrepen waar ik over wil schrijven en dat mijn muziek soms duister moet zijn en dat het ook zo moet klinken. Weet je, dat had hij begrepen", vertelt Roxeanne.

'Ik had ook echt een focking goede vader'

Haar vader was natuurlijk heel bekend in Nederland. Had ze nooit een 'normale vader' willen hebben? "Ja, heel erg. Heel erg. We gingen bijvoorbeeld elk jaar naar Amerika toe, soms twee keer per jaar, als gezin, en dat was echt mijn tweede thuis. Mijn vader had daar ook vrienden en wij werden daar ook steeds meer eigen. Daar was mijn vader gewoon papa. En niet André Hazes." Als ze had kunnen kiezen dan had ze echter nooit gekozen voor een 'gewone vader'. Roxeanne: "Nee, zeker niet, nee. Nee, want dat is het grappige, als ik met mensen om mij heen praat, dan zeggen zij wel eens van: ‘wow, had ik maar zo’n vader die zo cool kon zijn en zo ruimdenkend’. Tegelijkertijd besef ik me ook maar van, ja tuurlijk ik had ook echt een focking goede vader, weet je, het was ook een coole vent en ook echt een maatje."

Ruud praat verder met haar over hoe ze omgaat met bladen en roddelpers, onzekerheid en haar gezin. Je hoort het in een nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW.

#3 - 30 MINUTEN RAUW met Roxeanne Hazes (S04)

HOE TE BELUISTEREN?

Elke dinsdag is er een nieuwe aflevering van 30 MINUTEN RAUW. Deze is te beluisteren in de NPO Radio 2-app en via iTunes.

Liever de RSS-feed toevoegen aan je eigen service? Dat kan! Vind de RSS-feed via deze link en voeg hem toe. Fijne RSS readers zijn bijv. Feedly, Netvibes, Newsblur en The Old Reader.

MEER PODCAST VAN NPO RADIO 2

Naast deze podcast van Ruud hebben we ook nog andere toffe podcasts van NPO Radio 2 voor je! Check ze hier allemaal.

DE WILD IN DE MIDDAG

Je hoort Ruud de Wild elke werkdag van 16.00 tot 18.00 uur met De Wild In De Middag op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie