Programma

Leo Blokhuis over de mooiste Bob Dylan-covers en Southern Rock

  1. Nieuwschevron right
  2. Leo Blokhuis over de mooiste Bob Dylan-covers en Southern Rock

Veel artiesten hadden vaker een hit met een Dylan-song dan Bob Dylan zelf. Wat is de magie achter de Dylan-cover? Leo Blokhuis duikt dieper in het fenomeen in deze Blokhuis Extra.

In het muziekprogramma Blokhuis Extra duikt Leo Blokhuis in om en nabij 60 jaar popmuziek. Dat doet hij telkens aan de hand van een thema: denk aan een artiest en een specifiek deel van zijn of haar oeuvre, een popjaar, een subgenre, een festival of, zoals in de eerste aflevering van deze week, een jubilerend label. Het programma is een voorzetting van NPO Radio 2 presenteert…

Nobody sings Dylan like Dylan

Artiesten als Adele, Jimi Hendrix en The Byrds hadden hits met Dylan-nummers die die van de beste man ver overstegen in populariteit. Leo brengt deze aflevering een ode aan de Dylan-cover en gaat op zoek naar de magie achter het fenomeen. Ook artiesten als Nina Simone, Neil Young, Jett Rebel en Johnny Cash passeren de revue in deze Blokhuis Extra.

Wat: Blokhuis Extra: Bob Dylan-covers
Waar: NPO 2 Extra
Wanneer: Zaterdag 22 mei om 23.00 uur

Leo Blokhuis op NPO Radio 2

Je hoort Leo Blokhuis elke zondag van 16:00 tot 18:00 met De Verrukkelijke 15 en van 20:00 tot en met 22:00 uur met Blokhuis op NPO Radio 2.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie