Programma

Kinderen vernoemd naar idolen in De Harde Bonanza

  1. Nieuwschevron right
  2. Kinderen vernoemd naar idolen in De Harde Bonanza

Ken jij iemand die z’n kind heeft vernoemd naar z’n idool? Luisteraar Richard deed het en hoe z’n zoon heet hoor je deze week in een nieuwe aflevering van De Harde Bonanza!

De Harde Bonanza ontstond oorspronkelijk als item in Stenders Platenbonanza, het programma dat Caroline samen met Rob Stenders presenteert. In de podcast hebben Caroline en Platenbonanza-luisteraar Mike nu meer tijd dan ooit om wekelijks in de hardste hardrock, metal, grunge en andere ruige zooi te duiken.

Aflevering vijf staat nu voor je klaar:

'GROTE GROEP LIEFHEBBERS WORDT NIET BEDIEND'

Het gaat om platen die voor Stenders Platenbonanza echt te stevig zijn, terwijl luisteraars er wel om vragen. "Rob en ik krijgen in de Platenbonanza ook verzoeken voor Slayer, Slipknot, Sepultura en Megadeth, maar die zijn gewoon te hard voor het tijdstip", vertelt Caroline.

Rob en zij realiseren zich namelijk dat er ook veel luisteraars zijn die het programma op de achtergrond horen terwijl ze bijvoorbeeld met een klant aan het bellen zijn. En dan is een harde plaat, hoe te gek ook, niet altijd de beste keuze. "Maar dat betekent dus dat je een hele groep liefhebbers niet bedient. En dat is belachelijk. Want wij zijn de publieke omroep, dus het kan niet waar zijn dat wij de muziek van deze ongelooflijk grote groep liefhebbers nauwelijks draaien", aldus Caroline. Volgens de radiomaker wordt niet alleen de luisteraar daarmee tekort gedaan. "Er zijn ook heel veel goede, en vaak Nederlandse, bands die we te weinig airplay geven. Noem Nightwish, Within Temptation of Urban Dance Squad. Die draaien we in mijn beleving echt té weinig."

Foto omslag: Bullet-Ray

Ster advertentie
Ster advertentie