Programma

NPO Radio 2 Presenteert... Thin Lizzy & Glenn Frey

  1. Nieuwschevron right
  2. NPO Radio 2 Presenteert... Thin Lizzy & Glenn Frey

Ook in juni duikt de NTR op themakanaal NPO 2 Extra weer in de schatkist die vijftig jaar popmuziek heet.

Thin Lizzy & Glenn Frey

Aan de hand van de actualiteit presenteert onze eigen Leo Blokhuis in nieuwe afleveringen van 'NPO Radio 2 presenteert…' weer de mooiste concerten en documentaires. Deze week serveren we een fijne portie muziekgeschiedenis met Thin Lizzy en Glenn Frey!

Frey in Dublin

In deze aflevering eren we legendarische rockheld Glenn Frey. Frey ken je natuurlijk van de Eagles, maar de in 2016 overleden Glenn Frey had ook een mooie solocarrière met hits als ‘The Heat Is On’, die verscheen op de soundtrack van de Eddie Murphy-komedie Beverly Hills Cop. Onlangs verscheen Above The Clouds, een oeuvre-overzicht van Freys solo-carrière. Deze uitgave bevat een dvd met opnames van een concert in Dublin uit 1992. Wij zenden vanavond drie nummers uit van die registratie.

Live and Dangerous

Het is deze week ook precies veertig jaar geleden dat het legendarische dubbelalbum Live and Dangerous van Thin Lizzy uitkwam. We hebben de beelden bij misschien wel één van de beste live-albums ooit. Je ziet onder meer ‘The Boys Are Back In Town’ en ‘Still In Love With You’. Dat is toch een lekker begin van het weekend?!

Wat: NPO Radio 2 presenteert… Thin Lizzy & Glenn Frey
Waar: NPO 2 Extra (voorheen NPO Cultura)
​Wanneer: Vrijdag 1 juni om 23.00 uur

Blokhuis

Je hoort Leo Blokhuis elke zondagavond van 22.00 tot 00.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NTR

Ster advertentie
Ster advertentie