Programma

Radiohead denkt na over de toekomst

  1. Nieuwschevron right
  2. Radiohead denkt na over de toekomst

Radiohead-gitarist Ed O’Brien vertelt in een interview dat de band druk is met online meetings. Fans kunnen iets bijzonders verwachten.

Het laatste album dat Radiohead uitbracht was A Moon Shaped Pool in 2016. Kunnen we dan eindelijk een nieuw album verwachten? In een interview met NME vertelt O'Brien: "We zijn nu allemaal druk met onze eigen dingen, maar er zijn gesprekken geweest over onze toekomst.” De band heeft het dus vaker gehad over nieuwe muziek, maar volgens Ed hoeven we dat niet snel te verwachten. Om de teleurstelling iets te verlichten, zegt Ed: "Wanneer het goed voelt om de band terug bij elkaar te brengen, gaan we dat zeker doen."

Zoom meetings

Hoewel we binnenkort geen nieuw werk kunnen verwachten, is Radiohead druk aan het vergaderen tijdens Zoom-meetings over oude albums. Ze willen de twintig jarige jubileums van Kid A en Amnesiac niet stilletjes voorbij laten gaan. Ed verklapt dat fans een bijzondere viering kunnen verwachten. Wat dat precies gaat zijn, is nog niet bekend.

Solo album

Ed is al acht jaar bezig met het schrijven en maken van zijn eerste soloalbum. O’Brien begon nummers te maken tijdens rustige periodes tussen het touren en nieuwe muziek uitbrengen van Radiohead. Zijn debuutalbum Earth komt uit op 17 april. Luister hieronder alvast naar een van de singles van de plaat.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Foto omslag: ANP

Ster advertentie
Ster advertentie