Programma

Racoon nam de tijd

  1. Nieuwschevron right
  2. Racoon nam de tijd

De Zeeuwse band Racoon had vier jaar nodig om het album All In Good Time te voltooien. Zanger Bart van der Weide legt uit waarom het zo lang duurde.

Nog niet klaar

Het vorige album van Racoon, Liverpool Rain, werd in het voorjaar van 2011 uitgebracht. Er heeft dus een lange tijd tussen deze en de voorgaande plaat gezeten. Volgens Bart valt dat wel mee. "We waren niet eerder klaar met plaat ervoor", vertelt de frontman aan Wouter van der Goes.

Druk, druk, druk

Hij legt uit dat Racoon in die vier jaar tijd druk was met het promoten van een aantal singles, het anthem voor Serious Request schreef en het themanummer voor de film Alles Is Familie maakte, het Nederlandstalige nummer 'Oceaan'.

Alles op z'n tijd

Er was dus simpelweg geen tijd om eerder een nieuw album uit te brengen. Het verklaart tevens de albumtitel All In Good Time. "Anders was veel te snel gegaan", aldus Bart. "Voor ons heeft het dus niet heel erg lang geduurd."

Groen idee van Racoon

Racoon zong een aantal nummers live bij Wout2Day in het kader van Het Groene Station. Deze hele week zendt NPO Radio 2 uit vanaf Utrecht CS. Bart had ook nog wat ideeën om de wereld groener te maken.

Ster advertentie
Ster advertentie