Programma

Happy Birthday

  1. Nieuwschevron right
  2. Happy Birthday

De levende legende Mick Jagger, zanger van The Rolling Stones, mag vandaag 71 kaarsjes uitblazen. Zijn leven in een notendop, met zijn grootste hits.

Mick Jagger is ter wereld gekomen op 26 juli 1943 als Michael Philip Jagger, in de Britse plaats Dartford. Tijdens zijn economie-studie loopt hij Keith Richards tegen het lijf, waar hij later de band The Rolling Stones mee begint. Hun eerste bandnaam is Little Boy Blue & The Blue Boys. Eerste nummer van die band, gemaakt op 18-jarige leeftijd, is 'Beautiful Delila'.

Ontstaan The Rolling Stones

Kort na het ontstaan van Little Boy Blue & The Blue Boys, ontmoeten zij Brian Jones. Brian verandert de naam van de band naar The Rolling Stones, die blijft hangen tot op de dag van vandaag. Hun eerste plaat is 'Come On'. Andere grote hits zijn: 'Angie', 'Paint It, Black' en 'Satisfaction'.

Solocarrière

Naast The Rolling Stones heeft Mick ook een solocarrière. Het reggae-nummer 'Don't Look Back', een samenwerking met Peter Tosh, levert Mick een nummer 1 hitnotering op. Ook fungeert hij als lid van de band SuperHeavy, waar hij de hit 'Miracle Worker' mee scoort.

Concertreeks

Op 71-jarige leeftijd is Mick nog steeds zo actief als vroeger, met The Rolling Stones is hij dit jaar nog aan een concertreeks begonnen door Europa. Dat ziet er zo uit.

Laat je felicitatie in een reactie achter!

Foto: YouTube still

Ster advertentie
Ster advertentie