Programma

Jan-Willem Start Op! zet petitie aan voor gedupeerde Groningers

  1. Nieuwschevron right
  2. Jan-Willem Start Op! zet petitie aan voor gedupeerde Groningers

Jan-Willem en Jeroen zijn in Jan-Willem Start Op! de petitie 'Gas Op Die Lolly' gestart om gedupeerde Groningers te steunen. De handtekeningen stromen binnen, maar er is meer nodig!

Daarom is het duo met een concreet plan gekomen: “Een weekje of twee geleden zijn we begonnen met de petitie. Er is sindsdien alleen weinig gebeurd. Toen ik terugkwam van vakantie vroeg ik me af waarom er zo weinig is gebeurd. We kunnen wel iedere dag bellen met een gedupeerde Groninger, maar het gaat erom om zoveel mogelijk mensen de petitie te laten tekenen”, vertelt Jan-Willem.

15.000 handtekeningen

“We hebben 15.000 ondertekeningen*, een Ziggo Dome vol, maar we willen natuurlijk richting de Amsterdam ArenA.” Na tips van luisteraars willen Jan-Willem en Jeroen de petitie concreter maken. Daarom zijn ze op het idee gekomen om eind april, vóór 24 april, een live-uitzending te maken vanuit het epicentrum van aardbevingen in Groningen. “Na de uitzending gaan we met gedupeerden in een bus naar een overheidsinstantie, bijvoorbeeld de minister.” Die is op dit moment bezig met een versterkingswet, waaraan de parlementaire enquête is gelinkt. Jan-Willem en Jeroen willen op tijd genoeg aandacht en handtekeningen vergaren, zodat de wet hopelijk zo snel mogelijk gewijzigd kan worden.

*Inmiddels zijn er bijna 23.000 handtekeningen verzameld.

Eind april ondernemen Jan-Willem en Jeroen actie met Groningse gedupeerden!

GAS OP DIE LOLLY

Jan-Willem Roodbeen en Jeroen Kijk in de Vegte zijn de Gas Op Die Lolly-petitie gestart om de nijpende aardbevingskwestie in Groningen zo snel mogelijk op de agenda van de Tweede Kamer krijgen. "De aardbeving trof eerst de huizen en nu ook de hoofden en harten van de mensen. Zij zijn vaak de wanhoop nabij en kunnen geen kant op", aldus Jan-Willem. De mannen hopen te bereiken dat alle dossiers (schade en versteviging) uiterlijk eind 2021 zijn afgehandeld en dat de meest schrijnende gevallen de hoogste prioriteit krijgen.

Wil jij Jan-Willem Start Op! steunen en de petitie tekenen? Dat kan via gasopdielolly.petities.nl.

JAN-WILLEM START OP

Je hoort Jan-Willem Start Op! elke werkdag van 06.00 tot 09.00 uur op NPO Radio 2.

Foto omslag: NPO Radio 2

Ster advertentie
Ster advertentie